En doft av 1956

7 november 2010 10:06 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Någon gång i våras såg jag en badrumsannons i någon inredningstidning från tidigt 60-tal kanske, och där stod en parfymflaska som jag så väl kände igen, men det gick inte att läsa vad det var för någon parfym. Jag kände igen den därför att den alltid har stått i min mammas badrumsskåp. Jag tänkte att jag skulle kolla om den fortfarande fanns kvar, men mamma och pappa hade stamrenovering i lägenheten och så bodde de som vanligt ute i Öregrund ända fram till ganska nyss, för nu när de är pensionärer brukar de bo i stugan från påsk till allhelgona ungefär. Men igår kväll när vi hade familjemiddag med mina syskon hos mamma och pappa kollade jag, och den fanns kvar! Inte nog med det, jag fick den av mamma, för hon har inte använt den på årtionden.

Vad var det då? Jo, Christian Diors eau de toilette Diorissimo från 1956. Mamma trodde att hon hade fått den i tonåren innan hon flyttade hemifrån, och eftersom hon flyttade till Uppsala för att plugga 1956 måste hon ha fått den det året då den var alldeles ny.

Så fantastiskt fint att den där flaskan står i mitt badrum nu!

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Min Mamma har också haft den där, fina minnen!

  Comment by Osloskånskan — 2010-11-07 10:15 #

 2. Så härligt med en generation som inte drabbades av feng shui hela tiden. Nu för tiden slängs saker innan de är slut, eller för att man köpt en ny. Vår generation kommer aldrig ha kvar såna små skatter i sina badrumsskåp.

  Själv fick jag två burkar med talk efter min farmor. De har också stått i hennes badrumsskåp i alla tider och jag älskar att dofta på dem ibland.

  Comment by agata — 2010-11-07 12:42 #

 3. Verkligen nostagi för mig – och ett tips på en bra julklapp till någon.

  Comment by Kristina Strömberg — 2010-11-07 14:06 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^