Ordenshusexkursion i Norduppland

20 juni 2006 0:28 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

I lördags skulle Våra Gårdars distriktsstyrelse besöka några av våra lokaler i Norduppland och träffa ägarföreningarna. Vi hade bestämt datum tillsammans på förra mötet, och Magnus hade planerat resan och kontaktat föreningarna. Men när helgen närmade sig visade det sig att alla gubbarna i styrelsen fått förhinder, så det blev bara jag och Magnus. Nu är det ju väldigt roligt att åka omkring med Magnus en hel dag, men det var litet fånigt att de andra inte kunde. Det blev i alla fall tre bra besök. Vi åkte vid 8-tiden på morgonen och kom hem på sena eftermiddagen. Först åkte vi till IOGT-NTO-lokalen i Skutskär, där vi träffade två av eldsjälarna i styrelsen, som har fått fart på föreningen och junisverksamheten. Jättekul! Ordenshuset användes både av IOGT och NTO innan sammanslagningen, så det fanns många föremål som visade på både IOGT- och NTO-historia.

De hade använt gamla regalier som omtag för ridån. Knasigt. L O står för logeorganist.

regalier

Det här fina diplomet hängde i lokalen. Om jag inte missminner mig var det så att den första NTO-scoutverksamheten som startades i Sverige var just i Skutskär på 30-talet, men jag har inte hunnit kontrollera. I vilket fall är det intressant med estetiken med de nakna bågskyttarna.

scout

Efter att vi varit i Skutskär åkte vi till MHF:s fritidsområde i Sikhjälma i närheten av Skäplinge. Det är en camping och stugby som ligger otroligt fint vid havet. Den här snygga gamla skylten visade vägen.

mhf

Efter Sikhjälma var det dags för lunch. Jag hade med mig picknickmat, naturligtvis nedpackad i den fina och funktionella picknikhinken Taffel, designad av Sigvard Bernadotte.

taffel

Vår sista anhalt var IOGT-NTO-lokalen i Västland, en gammal nedlagd Konsumbutik. Mannen som tog emot oss och visade oss runt var 87 år, men han hade reparerat en vägg förra året, och höll på med omfattande trädgårdsarbete. Magnus hade kavlat upp byxbenen när han badade fötterna efter lunchen, men glömt att vika ned dem igen. Han såg ganska kul ut när vi gick runt och tittade på lokalen.

byxben

Inne i lokalen i Västland fanns detta snygga draperi. Även gardinerna var av detta tyg. Jag tror att det kan vara ett Viola Gråsten-tyg.

draperi

2 kommentarer

  1. Ahh – värsta skinheadsnubben med byxorna så! :-D

    Comment by Pierre — 2006-06-20 8:14 #

  2. Bilden på Magnus på klipporna – vilken pose, vilken badpojke helt enkelt!

    Comment by Jenny — 2006-06-24 20:12 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^