Porta Gud i skolan

15 juni 2006 20:29 | Allmänt | 4 kommentarer

Läste just i Aftonbladet att en skola valt att följa Skolverkets regler om att inte ha religiösa inslag i skolavslutningen. Så rätt! Folk får ha vilken tro de vill, men ingen ska pådyvlas religion. Och det värsta är alla dessa människor som själva inte tror på Gud, men som tycker att det är fina traditioner att gifta sig i kyrkan, döpa sina barn eller att sjunga psalmer i skolan. Så respektlöst mot dem som verkligen är religiösa.

4 kommentarer

 1. Borde man inte se en icke tro på Gud som en relligiös åsikt? Ateister, hedonister, agnostisister, tillhör ju någon slags trosrörelse i sig. Vi borde porta dem med tycker jag. Frågan är bara vilka som är kvar… En slak skara med åsiktslösa människor?
  Trist…

  Comment by Micke — 2006-06-15 22:29 #

 2. Jag vill inte porta några människor eller deras tro. Men jag vill inte att man ska utöva religion gemensamt i skolan. Då får ju folk inte välja. Om man sjunger psalmer i skolan tvingar man på ateister, judar och muslimer en religiös utövning som de inte vill vara inbegripna i. Jag vill verkligen inte ha åsiktslösa människor. Det är en annan sak jag ogillar starkt. Jag vill att man inte tvingar på folk åsikter eller tro, utan att man respekterar allas åsikter och tro.

  Comment by Kerstin — 2006-06-15 22:49 #

 3. Och bums har du fått Google-annonser som ”Gud älskar dig”, ”Bibeln”, ”Spirituel Opvågning” och ”Hypnos och hyposyntes” (en väg till Kraft och Livsglädje samt släppa Problem & Rädslor).

  Mickes analysförmåga förefaller vara nära släkt med hans förmåga att skriva svenska: ”en icke tro”, ”relligiös”, ”agnostisister”, ”någon slags”. Vad borde ateisterna portas från? Är det vanligt att de håller utläggningar på skolavslutningarna?

  Sen undrar jag vilken riktning som kan tänkas ligga bakom de trosrörelser man så här års (i sommarvinden) kan se på tvättlinorna. Kan det vara hedonisterna?

  Comment by Enn Kokk — 2006-06-15 22:56 #

 4. Analysförmåga, ”skriva svenska”…
  Helt plötsligt är det min person som kritiseras, mycket märkligt då det inte jag som skulle debatteras. Vari ligger den analysförmågan? Vad vill du?? Ska jag skämmas eller? Sedan vet jag inte vad du ser på dina tvättlinor, spöken kanske?

  Jag håller med dig nästan helt i det du säger Kersin. Skolavslutningen tycker jag är till för de som deltar i den. Kan man respektera varandras trosskillnader under terminstid så borde det inte vara svårt att göra det på avslutningen. Så att istället för att utesluta kristen tradition borde man inkludera buddister, judar och muslimer om dessa finns representerade vid skolan.

  Hade det handlat om ett smörgåsbord hade vi inte tagit bort sill, potäter och köttebullar. Utan vi skulle troligen lägga till couscos och sushi.

  Vi bör lära oss acceptera det mångkulturella samhälle vi lever i, istället för att gömma oss bakom någon slags falsk neutalism.

  Först då respekterar man allas åsikter och tro.

  Comment by Micke — 2006-06-18 9:14 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^