Barnen kan inte sova i värmen

13 juni 2006 23:58 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Jag sov jättelitet förra natten, så jag borde egentligen gå och lägga mig nu när barnen äntligen somnat, men nu är jag övertrött.

Igår skulle Bo på en jobbgrej i Stockholm på eftermiddan och kvällen, så jag satt hemma och jobbade på förmiddagen medan han åkte iväg till Arlanda med barnen och tittade på flygplan. På eftermiddan när jag hade hand om Viggo och Klara gick vi till Vasaparken och lekte. Jag ringde Maria, så hon och Helmer kom också dit. Det var verkligen otroligt varmt.

Här gungar Klara och Viggo i jättegungan. Klara älskar att gunga. Hon skrattar och säger gunga, gunga om och om igen.

Stora gungan

Klara ville gärna krama och pussa Helmer.

Helmer Klara 1

Helmer Klara 2

Helmer Klara 3

Klara lyckades även gå flera steg utan att hålla i sig, och utan att gå in i min famn. Vi var ute hela eftermiddagen, och var även till Vindhemsparken så att Viggo fick klättra på tåget. På vägen hem gick vi förbi kolonilotten och plockade en bukett med lupiner och prästkragar. Sedan somnade Klara i vagnen, och vi var in på Konsum och handlade. Hemma fortsatte hon sova i vagnen, och jag och Viggo gick in. Klockan var strax efter sex, och Viggo lade sig på hallgolvet när vi kom in. Jag gick in i köket och packade upp maten och stoppade blommorna i en vas, och när jag kom ut till Viggo igen hade han somnat! Jag tog av honom skorna och bar in honom i sängen. Klara sov ett par timmar i vagnen, men sedan ville hon vara vaken. Jag badade av henne all sand från sandlådan och lekte med henne i källaren. Vid tiotiden hörde jag att Viggo hade vaknat, så vi gick upp till honom. Om Klara hade sovit så att jag bara hade kunnat gå och lägga mig med honom hade det inte varit något problem att få honom att somna om, men nu gick det inte att få något av barnen att somna. Jag fick i alla fall Viggo att lägga sig i sin säng och lyssna på musik, och till sist hade jag fått Klara att somna. Då var klockan tolv, och Viggo var fortfarande vaken. Jag lade mig hos honom, och under tiden kom Bo hem. Till slut somnade Viggo också, och jag somnade nog en stund jag med. Klockan var nog över ett när jag kom ut ur hans rum.

Det blev kanske fyra timmars sömn i natt, och idag har jag suttit på kurs hela dagen och kämpat med att hålla mig vaken. Jag drack massor av te och cola. På tåget hem var jag så där övertrött att jag inte somnade förrän strax innan Uppsala. Sedan har jag och Bo kämpat hela kvällen med att få barnen att somna. Klockan var nog halvelva när Klara somnade, och då dröjde det ett tag till innan Bo kom ut ur Viggos rum. Helt galet.

1 kommentar

  1. Låter jobbigt. Jag tycker också det är svårt att sova på kvällen när det är så här varmt. Igår kväll höll jag på utomhus med arbete tills klockan var över 10 – och sedan kunde jag inte sova. Idag gjorde jag som Klara – tog mig en rejäl eftermiddagslur. Fina bilder på Klara, Viggo och Helmer. Det är så roligt att få se dessa bilder på bloggen.
    Jag kanske kommer ner en dag före eller efter midsommar, då jag ska på ett sammanträde i Stockholm – om det nu blir av. Har inte fått något klart besked. Tänkte i så fall kombinera med en visit på Kadettgatan om det går bra? Hör av mig när jag får besked.

    Comment by Kristina Strömberg — 2006-06-14 0:34 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^