Pelle Svanslös-pussel i serieversionen från 60-talet

24 oktober 2010 8:44 | Allmänt, Bilder, Spel och pussel | 6 kommentarer

Roligt att hitta det här pusslet på Myrorna igår när jag var där med Klara. Det finns flera olika illustratörer som har tecknat Pelle Svanslös. Lucie Lundberg i de ursprungliga kapitelböckerna, Lisbeth Holmberg-Thor i bilderböckerna, Einar Norelius och Börje Nilsson i olika tecknade serier, Ferruccio Rossetti i en tecknad tv-serie från 1964-1965, Stig Lasseby och Jan Gissberg i de tecknade långfilmerna från 1981 och 1984. Det här är Börje Olsson. Han tecknade serien som gick i Året Runt och som egen serietidning 1965-1972. Jag minns att vi hade serietidningen, så jag känner väldigt väl igen den här Pelle Svanslös-versionen.

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Vi hade (och har kvar hoppas jag) ett Pelle Svanslösspel som måste vara ritat av samma person. Figurerna på ditt pussel är likadana som i spelet.

  Man snurrade på en nål som stannade på en siffra. Sedan fick man gå runt på en slingrig stig av stenar där det ibland fanns stegar så man kom snabbare fram eller rutschkanor som tog en tillbaka några steg. Glada barndomsminnen :)

  Comment by Scribo — 2010-10-24 9:19 #

 2. Det spelet hade jag också! Men nu vet jag inte var det finns. Det kanske var för trasigt. Jag minns precis snurran och rutschkanorna!

  Comment by Kerstin — 2010-10-24 9:47 #

 3. […] men barnen tyckte att det var kul. Vi har spelat det flera gånger redan. Fint i alla fall, och samma illustratör som på pusslet som jag hittade […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Pelle Svanslös knuff — 2010-11-06 9:56 #

 4. Spelet har jag också, det heter klättra och kana, jag fick det runt 1970

  Comment by björn — 2011-04-11 13:07 #

 5. Aha, Klättra och kana! Tack! Nu har jag googlat och hittat bild på spelet. Det var det jag hade när jag var liten. http://boardgamegeek.com/boardgame/35753/pelle-svanslos-klattra-och-kana

  Comment by Kerstin — 2011-04-12 9:34 #

 6. Jag tror det smugit in ett fel, han som ritade Pelle Svanslösserien heter Börje Nilsson. Jag har själv träffat honom ett antal gånger på 70-talet.

  Comment by Jan Gissberg — 2012-04-12 12:16 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^