Ett par radiotips

22 oktober 2010 20:00 | Allmänt, Lyssnar på | 2 kommentarer

Jag är ju en inbiten P1-lyssnare, präglad sedan barnsben, men när jag sitter på jobbet och jobbar lyssnar jag mest på mina Spotifylistor. På fredagar när jag sitter hemma och jobbar blir det dock mycket P1. Lyssnar oftast på Stil, som alltid är lika intressant. Idag om Sarah Bernhardt – den första och största odödliga superstjärnan. När de pratade om hur biskvierna med hennes namn kom till, funderade jag på vad jag skulle vara för kaka. Vad fint det vore att få ett bakverk uppkallat efter sig!

Och sedan var det Barnen: Befria pojken! som handlade om manlighet och könsroller. Det var en så fantastiskt bra och fin pojke som intervjuades. Bland annat sa han ”Jag tycker att det synd om killarna, det är ju inte jämlikt. Vi förlorar på vår kreativitet.”.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Namn på bakverk är en kul geografi.
  Napoleon exempelvis som dock är en sån misslyckad historia i svenska kondisdisken att den bör förbigås med tystnad genom den svenska från tyskar och danskar ärvda besattheten av vispgrädde där det rätteligen bör vara
  en äkta vaniljkräm med mascarpone.
  Vispgrädde mellan de bottnar som ska vara spröda i en Napoleon betyder att bottnarna är mjuka
  sega äckligheter. I Frankrike säger man aldrig Napoleon utan millefeuille dvs tusenbladare.
  I övrigt vad du skriver härligt.

  Comment by chaumont — 2010-10-24 13:37 #

 2. Jag råkade höra reprisen igår eftermiddag av Befria pojken. Blev som fastnaglad av pojkens fantastiskt kloka och lugna klarsynthet. Ett program alla borde höra.

  Comment by helene — 2010-10-25 10:42 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^