Sommar

10 juni 2006 22:11 | Allmänt, Trädgård | 1 kommentar

Nu har i alla fall sommarvärmen kommit. Igår var jag på tok för varmt klädd. Särskilt när jag skulle åka hem med tåget, och det var jätteförseningar för att någon slängt sig framför ett tåg. Jag skyndade för att hinna med 16.10-tåget, och var otroligt nöjd för att jag han hoppa på i sista sekunden. Fick en sittplats också. Men inte gick tåget. Efter ett tag ropade de ut att vi inte skulle åka ännu, men när räddningstjänsten var klar med att röja undan skulle vårt tåg gå först till Uppsala. Ytterligare senare sa de att det var tåget på spåret intill som skulle gå först, så då sprang jag och tusen andra personer över till det. Naturligtvis fick jag ingen sittplats. Plötsligt hörde jag någon bakom mig: Men det är ju Kerstin! Det var mina systerdöttrar Sara, Amanada och Ella som skulle åka till Bengt och Inger. De hade väntat ännu längre än jag. Skulle ha åkt med 15.10-tåget, och var trötta och sura. Till slut gick tåget. I Märsta blev det en plats ledig, och jag satte mig med Ella i knäet.

Jag kom väl hem vid halvsju, och då hade de andra ätit och Klara somnat. Viggo satt på trappen och väntade på mig. Jag värmde litet mat och satte mig i solen bredvid honom. Så mysigt.

Idag åt vi sommarmat till lunch, melon och skinka, och jag och Viggo har varit ute i trädgården massor. Vi har vattnat och Viggo har skjutit med vattenpistol på mig. Det mesta har kommit upp i landen nu. Potatisen sticker upp ordentligt och sallad, rädisor, lök, bönor, ärtor, morötter, rödbetor och mangold. Men fiberduken får vara på ett tag till. Än kan det bli nattfrost, och så håller det fukten och skyddar mot skadedjur. Jag låg faktiskt och solade ett tag också. Man måste ju få slappa nån gång.

Bo har naturligtvis kollat massa fotboll igår och idag. På jobbet är de flesta fotbollsintresserade också. Men det är ju inte jag, och detta håller på i fyra veckor. Så trist. Så bara så ni vet, mig går det bra att störa när det är fotboll. Jag följer inga matcher. Viggo var faktiskt inte så intresserad heller ikväll. Han ville hellre vara ute och leka. Men han och Klara hade fotbollskläder som Bo har köpt.

Nyss klappade jag till årets första mygga. Den var blodstinn. Undrar om det var mitt blod, eller någon annans?

1 kommentar

 1. Två män framför gravsten; den ene – tydligen änkling – till den andre:

  – Fast det blir ju himla skönt för Kerstin att slippa fotbolls-VM!

  (Hans Lindström på DNs Namn och Nytt den 4 juni 2006)

  ***

  Här är också jättefint i trädgården, och varmt och skönt: + 29 i skuggan på eftermiddagen.

  Synd att ni inte kom hit. Jag längtar efter dom där två i sina fotbollströjor.

  Comment by Enn Kokk — 2006-06-11 15:23 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^