När Klara är sugen på fisksoppa vet man att hon håller på att piggna till

28 september 2010 19:42 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Igår kväll yrade Klara av febern. Hon snackade om en födelsedagspresent och grep efter den i luften och skrattade hysteriskt i en kvart innan hon somnade om. Hon upplevde det i alla fall inte som obehagligt, och efteråt mindes hon inget. Idag har hon varit mycket piggare. Inget kräk och tempen har legat runt 37,5. Vi kollade på Hugo och Josefin på förmiddagen, och sen var hon hungrig och längtade efter fisksoppa, så då lagade jag det.

Tänk att jag har två så olika barn när det gäller mat. Viggo som nästan inte tycker om någonting och är väldigt känslig för lukter, och så Klara som tycker om det mesta. Mycket sånt som barn inte brukar gilla. För att ni ska förstå; i soppan som Klara åt allt av, utan att peta bort något, fanns purjolök, gul lök, vitlök, palsternacka, morot, potatis, fänkål, sockerärtor, lax, räkor, krossad tomat, buljong och så kryddat med saffran, timjan och cayennepeppar.

2 kommentarer

  1. Tänk att jag har två så olika barn när det gäller mat. Måns som nästan inte tyckte om någonting och var/är väldigt känslig för lukter, och så Sofia som tycker om det mesta.
    (Känner igen mig precis.)

    Comment by helene — 2010-09-29 18:37 #

  2. Men åh, har du en son som heter Måns? Jag har alltid tyckt så mycket om det namnet, antagligen eftersom jag tyckte så mycket om Kaj Beckmans fina barnböcker om Måns och Mari, och hade gärna velat att Viggo skulle heta Måns. Fast jag tänker mig nog att man är mörkhårig när man heter Måns, och även om Viggo hade massor av mörkt, mörkt hår när han föddes så är han ju ljushårig nu.

    Comment by Kerstin — 2010-09-29 22:31 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^