Frön i jorden

26 maj 2006 0:44 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 1 kommentar

Nu har jag hunnit färdigt med att lassa sand och jord till köksträdgården, och idag sådde jag. Innan veckan är slut ska jag sätta potatis också. I höstas flyttade jag lökväxterna som fanns i rabatterna runt huset för att jag trodde att vi skulle hinna dränera under vintern, men nu blir det väl inte av förrän till hösten. För att det inte ska vara alldeles tomt ock trist i rabatterna har jag sått sommarblommor där. Det här har jag sått idag:

rödbeta
morot
röd mangold
bondböna
sockerärt
gul lök
huvudsallad
baby leaf-sallad
plocksallad, red salad bowl
rucolasallad
rädisa
dill
slätbladig persilja
gräslök
citronmeliss

ringblomma
buskkrasse
slingerkrasse
sommarnejlika
zinnia
sommarlövkoja
trädgårdsnattviol
jungfrun i det gröna
atlasblomma
pomponaster
solros
sömntuta
musselsyska
rosenskära
luktärt
stockros, The Watchman (nästan svarta)
blåklint, blandade färger
blåklint, Black Boy
sibirisk vallmo
pionvallmo
akleja, Miss M. I Huish
akleja, Winky Double Red-White

Så här litet är det kvar av sand- och jordhögarna:

Jordhogen

1 kommentar

  1. Vilket väldigt jobb du har hunnit med! Jag är imponerad ocn nyfiken! Det ska bli roligt att se hur det går. Lycka till!

    Själv har jag jobbat som ett djur i förrgår och i går för att hinna så och sätta i Öregrund före vår resa. P g a den och några uppdrag kommer jag inte till Öregrund förrän tidigast 16 juni. Jag välsignar regnet!

    Comment by Birgitta Dahl — 2006-05-26 18:34 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^