Råttfångaren från Bärby Hage eller världens fegaste människa

25 maj 2006 9:54 | Allmänt, Huset | 5 kommentarer

Häromnatten höre Bo ljud från diskbänksskåpet där vi har all sopsortering. Mycket riktigt fanns det råttskit där nästa morgon. Han köpte en liten dosa som man stoppar i ett eluttag, och som ger ifrån sig ultraljud som skrämmer möss och råttor. Det har funkar rätt bra på Solgläntan. Igår kväll satte han in den i uttaget i diskbänksskåpet, och lade även dit ett par råttfällor. Litet senare smällde det till. Vi kunde höra hur något kämpade där inne. Jag frågade Bo vad han tänkte göra, och deklarerade att jag inte ville hantera det. Jag får väl börja med att läsa på på Internet, sa Bo. Sen kom han upp ur källaren med två hinkar och litet annat. Ska du dränka den?, frågade jag. Det tyckte Bo var en bra idé. Vi stängde båda dörrarna till köket, ifall råttan skulle lyckas komma loss. Jag tyckte det var så läskigt att jag ställde mig på en stol för säkerhets skull. Bo öppnade luckorna iförd rosa diskhandskar, tog med tång ut råttfällan med råttan, och lade den i hinken. Jag skymtade den, men såg inte så noga. Bo sa att det nog var en råtta, och ingen mus. Dessutom tyckte han att han hörde något mer i natt, men vi det fanns inget där. Och vad gör man med den dränkta råttan och det äckliga vattnet som den legat i hela natten?

Fy, fy, fy, fy faan vad äckligt det är. I detta högteknologiska samhälle som kan fixa det mesta kan möss och råttor forcera nästan vad som helst. Och det konstiga är att vi inte har haft något problem på hela vintern. Varför kommer de nu?

För tydlighetens skull; det är Bo som är hjälten i den här historien, och jag världens fegaste.

5 kommentarer

 1. […] Nu har råttorna fått det besvärligare. […]

  Pingback by B(l)o G Strömberg » Nu får de anstränga sig — 2006-05-25 15:34 #

 2. Välkommna i rått/mössfångarklubben. Hos oss brukar de små mössen mest dyka upp på hösten när kylan kommer. Vi har fångat många i garaget och på vinden under årens lopp. Kan nog läggas i komposttunnan. Hos min mamma kom det vid ett flertal tillfällen upp i diskbänksskåpet. Även om mamma försökte täppa till alla hål vid avloppsrören, så tog de sig upp. De är fenomenala på att ta sig upp genom otroligt små hål/springor om de känner lukten av något ätbart.

  Comment by Kristina Strömberg — 2006-05-26 15:14 #

 3. Ååååå, Kerstin på en stol och Bo googlandes i källaren! 50-talet möter 2000-talet, sort of!

  Comment by Paula — 2006-05-28 19:32 #

 4. Hi there.

  Comment by ModAvoic — 2021-05-26 10:05 #

 5. Hello.

  Comment by WanAvoic — 2021-05-31 12:47 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^