Dagens slottsstek med hasselbackspotatis, gräddsås, rödvinbärsgelé, pickles och inlagd gurka

5 september 2010 23:14 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 1 kommentar

Ibland drar jag igång matlagningsprojekt på söndagar som tenderar att dra ut på tiden, men det är väl värt det. Och både pickles och inlagd gurka går faktiskt snabbt att göra. Jag har en väldigt enkel pickles som jag gör ibland, med bara morötter, palsternacka, lök och kanelstång. Om sedan Klara vräker i sig det är det extra mycket värt. Jag hade faktiskt inte ätit slottsstek på jag vet inte hur länge. När jag var liten brukade mamma göra det ibland och servera precis med samma tillbehör. Slottsstek blir verkligen grymt gott och eftersteks i gryta i ugnen med lök, morötter, ansjovis och kryddor. Såsen som man gör på skyn från steken och litet mjöl och grädde blir underbar. Nu har jag dessutom flera finfina matlådor att ta med till jobbet.

1 kommentar

  1. Väldigt snyggt serverat och maximalt nostalgiskt. Jag känner doften ror aldrig jag har gjort slottsstek själv, dock! Men goda blomkålspickels!
    Vill gärna se mer av maten i dina serviser.H

    Comment by Heléne — 2010-09-06 8:55 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^