Fröken Märkvärdig & Karriären

5 september 2010 23:35 | Allmänt, Bilder, Tittar på | Kommentering avstängd

Vet ni vad? Ni ska genast gå och se den fina kortfilmen Fröken Märkvärdig & Karriären. Om ni bor i Uppsala kan ni se den på trevliga Fyrisbiografen. Där var jag och såg den med Elisabeth igår. Jag har följt Joanna Rubin Dranger alltsedan hon gav ut sin första bok, en barnbok som hon hade vunnit en barnbokstävling med när hon gick i gymnasiet. Den heter Arg! Nittiotalets argaste bok, och jag läste den senast för Klara igår när jag kommit hem från bion. Hon gillar den också. Sedan har jag förstås läst hennes tecknade romaner om fröken Livrädd och fröken Märkvärdig, och när jag för några månader sedan hörde om att den skulle bli film blev jag så glad. Den funkar utmärkt i det formatet. Hörde Vanna Rosenberg intervjuas i P1 om rollen nu i veckan, och hon pratade om att hon gillar att göra talroller. Hörde även Joanna Rubin Dranger intervjuas tidigare i somras tror jag, och hon berättade om hur hon skrev brev till Eva Dalgren och frågade om hon fick använda en av hennes låtar i filmen.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^