Blå eld-tillbringaren som visade sig vara riktigt fynd

9 augusti 2010 11:46 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 8 kommentarer

En sen kväll förra veckan snubblade jag över en Blå eld-tillbringare på Tradera. Blå eld är ju mitt stora porslin hemma, och jag har massor, men inte allt. Bland annat inte en sån här stor tillbringare. Det stod att tillbringaren var i fint skick men hade en liten nagg på handtaget. Det fanns en närbild som visade naggen, och jag tyckte att det såg ut som ett par millimeter bortslaget av glasyren ytligt. Utropspriset var 100 kronor, och köp nu för 200 kronor, och ingen hade lagt något bud trots att det hade gått flera dagar. Jag brukar oftast inte köpa porslin med nagg eller andra skador, särskilt inte när det ska användas till mat och dryck, men jag tyckte att den här kannan kunde vara värd 200 med den lilla glasyrskadan på handtaget, som ju inte skulle vara i kontakt med drycken. Den typen av större och mindre vanliga Blå eld-delar brukar ju bli väldigt dyra. Nyss kom tillbringaren hem till mig, och jag packade andäktigt upp den. Tittade på handtaget och tänkte att det där är ju inte ens glasyren som är avslagen, det är en färgfläck. Skrapade med nageln på fläcken, och så var den borta. Nu har jag en hög och reslig Blå eld-tillbringare i perfekt skick som jag betalat 280 kronor för, inklusive frakt.

8 kommentarer

 1. Vilken snygg, har bara en mindre, knubbigare – som också är väldigt fin.

  Comment by Elisabeth — 2010-08-09 15:01 #

 2. Vilket toppenfynd, grattis.
  Blå eld är som fantastiskt vackert och känns fortfarande toppenmodern, men ack så dyrt.

  Comment by Svenskt Retro — 2010-08-09 18:03 #

 3. Den hade jag inte sett tidigare, ett riktigt fynd måste jag säga! Ibland har man tur :-)

  Comment by Benny — 2010-08-09 22:00 #

 4. Vilken tur!
  Jag samlar inte på Blå Eld men har ändå köpt på mig ett tjugotal delar, bl a ett vitt TV-fat som skall vara ovanligt, i just vitt alltså.

  Comment by JJ — 2010-08-10 0:00 #

 5. Grattis!
  Inte dåligt, att tro att den är naggad och sedan visar det sig att det bara är lite färg. Man ska ha tur ibland! Kul!

  Comment by Yvonne — 2010-08-10 8:40 #

 6. Fantastiskt fynd! Sånt man drömmer om.

  Comment by Hatti — 2010-08-10 23:30 #

 7. Ja, vilket fynd!!

  Comment by Sandra — 2010-08-16 13:05 #

 8. Så lycklig du kan vara.Den är vacker!

  Comment by Anna — 2010-08-16 17:18 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^