Dagens kopp: Myotts Country Life

3 september 2011 9:11 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Oj. Jag hade ett gammalt Dagens kopp-inlägg som jag förberett med bilder redan för ett år sedan, men aldrig skrivit text till och publicerat. Så då gör jag det nu. Jag har nämligen inventerat alla mina koppar och ska skriva ett inlägg om det sedan. Den här koppen tror jag att jag fick av min mormor medan hon fortfarande levde, och att den kom från hennes syster Ruth. Typiskt udda kopp i min samling, som med sin snirklighet och blåa dekor känns som regnig-sommarmorgon-på-landet-kopp. Inte något som jag skulle köpa på en loppisrunda, men trevlig att ha för att den är ärvd. Under står det Myotts Country Life Fine Staffordshire Ware Made in England. Idag är det förresten en solig septembermorgon i stan.

2 kommentarer

 1. Hej Kerstin!

  Du besökte väl ”porslinets dag” i Gustavsbergs hamn förra helgen 29/8, du som är så kunnig om porslin (bl a)? https://www2.varmdo.se/Resource.phx/pubman/templates/372.htx?id=9266

  Eftersom jag bor i kommunen är du naturligtvis också välkommen upp på en fika! Tänk på det nästa år…

  Hälsn. Lâle

  Comment by Lale Svensson — 2011-09-03 19:54 #

 2. Det här kan vara en kopp från moster Rut (min gudmor) men också min mamma. Jag minns inte säkert. Men båda var väldigt fina på att hitta och samla på vackra saker.

  Comment by Birgitta Dahl — 2011-09-03 21:44 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^