Dagens hembakade mazariner
6 augusti 2010 15:16 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 6 kommentarerJag har ett recept på fuskmazarinkaka som jag har bakat många gånger genom åren. God, men ingen riktig mazarin, utan en stor rund kaka bakad allt i ett med bittermandelolja i. Faktum är att jag aldrig hade bakat riktiga mazariner, så det gjorde jag nu, med mördegsskal och fyllning gjord från grunden på mald sötmandel och bittermandel.
6 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
Härligt! Jag gör utan bittermandel. Men det är en smaksak.
Comment by Raz — 2010-08-06 15:22 #
Bittermandeln är för mazarinen som vad socialism är för välfärd skulle man kunna säga.
Comment by Anders — 2010-08-06 15:27 #
Det är gott med ren sötmandelsmak också, men jag gillar litet bittermandel. Hade sju bittermandlar till 200 g sötmandel.
Comment by Kerstin — 2010-08-06 18:48 #
En egelsk bricka, ser jag.
Comment by Skaffaren — 2010-08-06 19:41 #
nåja, engelsk då.
Comment by Skaffaren — 2010-08-06 19:41 #
Ja, hittade brickan på loppisen på pepparkaksfabriken i Norrskedika för något år sedan. Tycker att den är trevlig!
Comment by Kerstin — 2010-08-06 22:39 #