Dagens hembakade mazariner

6 augusti 2010 15:16 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 6 kommentarer

Jag har ett recept på fuskmazarinkaka som jag har bakat många gånger genom åren. God, men ingen riktig mazarin, utan en stor rund kaka bakad allt i ett med bittermandelolja i. Faktum är att jag aldrig hade bakat riktiga mazariner, så det gjorde jag nu, med mördegsskal och fyllning gjord från grunden på mald sötmandel och bittermandel.

6 kommentarer

  1. Härligt! Jag gör utan bittermandel. Men det är en smaksak. :-)

    Comment by Raz — 2010-08-06 15:22 #

  2. Bittermandeln är för mazarinen som vad socialism är för välfärd skulle man kunna säga.

    Comment by Anders — 2010-08-06 15:27 #

  3. Det är gott med ren sötmandelsmak också, men jag gillar litet bittermandel. Hade sju bittermandlar till 200 g sötmandel.

    Comment by Kerstin — 2010-08-06 18:48 #

  4. En egelsk bricka, ser jag.

    Comment by Skaffaren — 2010-08-06 19:41 #

  5. nåja, engelsk då.

    Comment by Skaffaren — 2010-08-06 19:41 #

  6. Ja, hittade brickan på loppisen på pepparkaksfabriken i Norrskedika för något år sedan. Tycker att den är trevlig!

    Comment by Kerstin — 2010-08-06 22:39 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^