Smörfest

27 april 2006 22:11 | Allmänt | 3 kommentarer

Ikväll har vi haft den årliga Smörfesten här. Den kom till en gång i tiden i Bos studentkorridor på Arken. En tjej som bodde i korridoren var inte där så ofta, och de andra hittade ett smörpaket (osaltat Bregott, mumlar Bo) som var ganska nära ett år efter bästföredatum. De bestämde att fira med smörfest på ettårsdagen, men tjejen hittade det och slängde det den sista mars. Trots detta genomförde de smörfesten, och allt sedan dess firas den den 27 april. Vi äter bakverk bakade på smör, dock inte härsket. Idag hade Bo bakat maränger och gjort mockabakelser av dessa. Annika I, Dante och Magda var här.

3 kommentarer

  1. Snart får man träff på ”smörfest” på Google tack vare det här inlägget och det är ju bra.

    Comment by Bo — 2006-04-29 11:17 #

  2. Jag vet. Det är ju därför man måste blogga om sånt viktigt. Idag är det ju för övrigt den stora helgdagen Näst sista april.

    Comment by Kerstin — 2006-04-29 11:27 #

  3. Som Rector Magnificus (eller vad det nu var titeln var) för Herrklubben Primaten borde jag väl ha organiserat något. Högtiden ska ju egentligen firas med marsch i finska dräkter och fez till Carolina där jag håller tal på finska och sedan avnjuts det ceremoniella bastulänken vid Gunillaklockan. Efter talet springer man nerför backen ropandes ”Honga, honga”. Valspråket är ju Transimus limitem hilare exclamantes Honga honga om jag minns rätt.

    Comment by Bo — 2006-04-29 12:37 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^