Mamma hade grillat sik till middag

28 juli 2010 20:46 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 3 kommentarer

Verkligen Öregrundsmat! Hon grillar med olika kryddörter i magen och utanpå, den här gången bland annat libbsticka och citronmeliss. Och så egen färskpotatis och kryddsmör. Klara åt massor av sik och färskpotatis. Sik är kalasgott, mormor, sa hon. Viggo åt fiskpinnar… Men han lyssnade intresserat när min pappa berättade om hur hans pappa brukade fånga sik hemma i Juniskär med not. Och kanske mest jag lyssnade intresserat när han berättade om vilka fiskar hans pappa brukade röka – sik, abborre, ål och strömming som blev böckling. Annars brukade min farfar även grava sik, och det brukar min mamma också göra.

3 kommentarer

  1. Klara verkar gilla fisk. Vi fick färsk öring av grannen när de var här, som jag stekte i ugnen. Klara åt med god aptit och tyckte det var gott. T o m det stekta skinnet gillade hon. Det låter gott med grillad sik.

    Comment by Kristina Strömberg — 2010-07-28 21:07 #

  2. Och det måste ha blivit ännu godare på en tallrik från Arabia. För visst är det Flora från Arabia?

    Comment by Daniel — 2010-07-29 22:39 #

  3. Ja! Det är Esteri Tomulas Flora. Den servisen har mamma och pappa på landet, både matservis och kaffe- och tekoppar.

    Comment by Kerstin — 2010-07-31 0:18 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^