Der Blaue Reiter på Kunstbau

26 juli 2010 16:08 | Allmänt, Bilder, Konst | Kommentering avstängd

Mycket intressant utställning om Der Blaue Reiter på Kunstbau blev det igår förmiddag! En stor utställning med företrädesvis teckningar, grafik och akvareller.

Det är alltid intressant när bildkonsten möter andra konstarter, som kring almanackan Der Blaue Reiter, där essäer, grafisk formgivning och bildkonst samspelar, och i program, inbjudningar och affischer, som Ernst Ludwig Kirchners Programm der Brücke med fantastisk typografi eller Alexander Sacharoffs underbara kollage för scenografi. Franz Marcs små vykort var fina, särskilt ett med rävar som påminde mig om ett gammalt rävspel, och Alfred Kubins bildkonst från de första åren av 1900-talet var mörka och suggestiva så man drogs in i dem.

Gå och se om ni kommer till München under sommaren!

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^