Swartzwaldtårta på Rischart

24 juli 2010 8:35 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Swartzwaldtårta i Tyskland är så klart originalet, men den är inte som i Sverige. Mycket god på Rischart, men jag måste erkänna att jag föredrar den svenska. Rischart på Marienplatz är anrikt och med hög klass på bakverken, men inte någon vidare känsla för att bevara interiören.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Schwarzwaldtårta – observera stavningen – är en tårtsort inte uppkallad efter bergsområdet Schwarzwald utan en lokal alkohol i sydvästra Tyskland. En svensk variant av schwarzwaldtårta består av marängbotten varvade med vispad grädde och garneras ofta med choklad. I Tyskland och hela övriga världen är däremot en Schwarzwälder Kirschtorte (schwarzwaldkörsbärstårta) dessutom garnerad och fylld med körsbär och dess bottnar är smaksatta med drycken Kirschwasser.

    Så jag är rädd att du har fått i dig en liten gnutta alkohol.

    Comment by Enn Kokk — 2010-07-24 12:16 #

  2. Det var ju exakt den informationen som jag länkade till!

    Comment by Kerstin — 2010-07-24 19:11 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^