Swartzwaldtårta på Rischart
24 juli 2010 8:35 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarerSwartzwaldtårta i Tyskland är så klart originalet, men den är inte som i Sverige. Mycket god på Rischart, men jag måste erkänna att jag föredrar den svenska. Rischart på Marienplatz är anrikt och med hög klass på bakverken, men inte någon vidare känsla för att bevara interiören.
2 kommentarer »
RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.
Lämna en kommentar
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
Schwarzwaldtårta – observera stavningen – är en tårtsort inte uppkallad efter bergsområdet Schwarzwald utan en lokal alkohol i sydvästra Tyskland. En svensk variant av schwarzwaldtårta består av marängbotten varvade med vispad grädde och garneras ofta med choklad. I Tyskland och hela övriga världen är däremot en Schwarzwälder Kirschtorte (schwarzwaldkörsbärstårta) dessutom garnerad och fylld med körsbär och dess bottnar är smaksatta med drycken Kirschwasser.
Så jag är rädd att du har fått i dig en liten gnutta alkohol.
Comment by Enn Kokk — 2010-07-24 12:16 #
Det var ju exakt den informationen som jag länkade till!
Comment by Kerstin — 2010-07-24 19:11 #