Dagens strömmingsflundror med potatismos och inlagd gurka

9 juli 2010 20:44 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Nu jävlar har jag semester! Fem veckor. När jag hade skrivit klart och skickat veckans nyhetsbrev lade jag in gurka och stekte strömming. Så gott! Och barnen gillade strömmingen; till och med Viggo som inte tycker om särskilt många maträtter. Jag älskade strömming när jag var liten. Mamma brukade steka den hel med ryggrad och ben kvar, och jag och Matti åt utan att rensa, med ryggrad och allt. Öregrundsströmming. Den här strömmingen var inte lika fin, men god ändå. Min farfar Edgar som var fiskare och kom till Sverige under kriget lärde sig aldrig vad det hette. Han kallade det strömling. Och inlagd gurka som jag alltid har älskat, det gillade Klara så klart också. Hon åt stora lass. Litet, litet strömmingsflundror blev det över, och dem lade jag in i ättikslag.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Ser gott ut. Använder du Termapannan att steka i eller får den fungerar enbart som uppläggningsfat?
    Den ska ju gå att steka i men jag undrar hur bra den leder värme egentligen.

    Comment by Svenskt Retro — 2010-07-10 20:17 #

  2. Nej, jag har inte testat att steka själv, men en kompis som gjort det säger att det inte blir så effektivt. Funkar bättre att hålla varmt sådant man redan stekt i bättre panna. Och strömming vill man ju få fin stekyta på!

    Comment by Kerstin — 2010-07-11 16:33 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^