Dagens symönster: Allers 3520 Barnklänningar

24 juni 2010 7:38 | Allmänt, Bilder, Dagens symönster, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

När kan det här mönstret vara ritat? Sent 40-tal? Jag har då aldrig sett att någon ätit något på ett symönster, men det är nog inte en slump att det är banan som flickan äter. Så exklusivt! Allers har jag inte mönster från annars, men det här är det. Har för mig att det kommer från en blandad låda inropad på auktion i Norrskedika för många år sedan.

4 kommentarer

 1. Jag tror att du kan ha rätt i din förmodan. Ser att byxor ingår i tygberäkningen. Det hade jag och min syster till alla våra sommarklänningar under 40-talet. Klänningar med ok och rynkor upptill var också det vanliga. Bananer dök upp i min värld runt 1946/47 – mycket dyrt, exklusivt och ovanligt.

  Comment by Kristina Strömberg — 2010-06-24 13:08 #

 2. Född -85 som jag är det svårt att förstå att bananer en gång i tiden var ngt exklusivt.

  Däremot vet jag hur min mormor berättat hur hon smakade tomater för första gången på 30-talet. Tomaterna inhandlades i tron att de var äpplen och den annorlunda smaken uppskattades inte ;-)

  Comment by Mie — 2010-06-24 15:18 #

 3. Jag har samma minne av när jag första gången fick smaka banan och apelsin några år efter kriget. Exklusivt och spännande och lyx. Min mamma har berättat om när tomaterna först kom till Sverige under hennes barndom på 1910-talet. De åts med socker.

  Comment by Birgitta Dahl — 2010-06-24 19:30 #

 4. Det är så roligt att höra alla historier som poppar upp hos många. Socker på tomater? Nej tack. :D

  Comment by Sandra — 2010-06-24 23:45 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^