Jobbiga nätter och bra

15 mars 2006 22:13 | Allmänt | Inga kommentarer

Jag har inte orkat blogga den här veckan. Har varit alldeles för trött. Natten mellan söndag och måndag vaknade Klara vid halvtre, och ville vara vaken. Jag var uppe med henne ett tag, och då vaknade Viggo också och kom ut. Han ville vara hos oss, och inte somna om inne hos sig med Bo. Till slut sa jag att vi kunde försöka sova alla fyra i stora sängen, men då låg ju bara Klara och Viggo och fnittrade. Jag gick upp och vaggade Klara till sömns i famnen. Klockan hade åtminstone passerat fyra innan hon hade somnat.

På bussen till tåget på morgonen klev det på en kille på hållplatsen vid mina föräldrar, och han hade kombinerat månadskort som jag, men busschauffören sa att det stod fel på hans kort. Det stod UL (länstrafiken) i stället för US (stadstrafiken). Killen blev jättearg, för han hade ju köpt det för att det skulle gälla på Uppsalabuss. Han skällde på busschauffören och sa att han hade betalat 3000 för sitt kort, och att han hade haft likadant i ett år utan att det varit problem. Han hade inte heller pengar att lösa kontantbiljett, och sa att polisen fick slänga av honom. Till slut var det en annan passagerare som gick fram och betalade åt honom, så att vi kunde åka. Jag tycker nog att både busschauffören och killen var litet osmidiga. Det var ju uppenbart att det stod fel på killens kort, men ganska troligt att de gjort fel på stationen när han köpt kortet. Killen hade ju kunnat fatta det, och chauffören hade kunnat låta honom åka gratis ner på stan, så hade han kunnat gå till biljettförsäljningen på stationen och reda ut det.

Trots förseningen hann jag med 7.30-tåget, men det var överfull för att tåget från Gävle till Stockholm, som passerar Uppsala alldeles innan, var försenat på grund av en nedriven ledning. Jag fick stå hela vägen, fick inte sova något för att ta igen nattens sömnbrist och äta min frukost stående. Bu. Lyckades i alla fall ta mig igenom arbetsdagen.

När jag kom hem hade Viggo varit dålig och kräkts flera gånger. Jag fick Klara att somna, och så läste jag saga för Viggo. Eftersom han på grund av att han var hängig hade sovit på dagen somnade han inte förrän framåt tiotiden. Försökte titta på Vita Huset, men somnade direkt. Masade mig till sängen när det var slut. Visserligen vaknade Klara under natten och jag ammade henne, men tack och lov blev det inga långa vakenperioder. Igår på jobbet kände jag mig riktigt utvilad. Konstig känsla.

I natt blev det en kortare vakenperiod igen, men inte så farligt.

Och Viggo var förresten inte sjuk mer än i måndags, om ni undrar. Inga andra i familjen har blivit dåliga.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^