Dagens symönster: Stil 8615

23 maj 2010 23:48 | Allmänt, Bilder, Dagens symönster | 6 kommentarer

Vilken glädje när jag på Myrorna hittade en hel flyttkartong fylld av gamla symönster. Jag letade igenom alla och plockade ihop en tjock bunt med mönster på barnkläder från 50- och 60-talet. Nu ni, nu blir det en ny rolig serie med gamla mönster. Och när de här tar slut har jag rätt många sedan tidigare, även till vuxenkläder, som jag inte visat tidigare på bloggen. För att inte tala om mammas guldgruva av mönster. En baktanke med mönstren är naturligtvis att jag ska få mamma att sy några av kläderna åt Klara. Jag ska bara leta upp passande tyger från 50- och 60-talet först. Vi börjar med den här fina klänningen. Klara älskade den när hon såg den.

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Hm. Kanske minns jag fel. Men jag känner
  igen bilden. Undrar om inte mamma har det där mönstret. (Är det inte väldigt likt den där röda rutiga klänningen som hon sydde till min första skolavslutning, föresten??)

  Lr är jag ännu mer förvirrad än vanligt nu?

  Anna

  Comment by Anna Kettner — 2010-05-24 0:12 #

 2. Det finns extremt många snarlika. Du ska få se, för flera av mönstren jag köpte är den här typen av klänningar. Dessutom är många av dem tecknade av samma person och med samma maner.

  Comment by Kerstin — 2010-05-24 0:14 #

 3. Snyggt!
  Vad fick du ge för dem? Just sömnadsmönster har genomgått en prismetamorfos de senaste åren här i Umeå. Från att praktiskt taget varit osäljbara, en krona per styck kanske, till att de nu för tiden kan kosta upp till femtiolappen.

  Comment by Anders — 2010-05-24 9:59 #

 4. De kostade 5 kronor styck. Det tyckte jag att de ar värda. Jag kollade inte om alla var kompletta, men jag tyckte till och med att e var värda pengarna om de inte var det.

  Comment by Kerstin — 2010-05-24 10:18 #

 5. Jaa, jag tror jag har det mönstret och att Annas examensklänning m m syddes efter det. Men jag kan inte kolla. Finns i den inplastade lägenheten i Uppsala, som genomgår stamrenovering.

  Comment by Birgitta Dahl — 2010-05-24 13:12 #

 6. Det var som hittat. Vi har köpt massor av mönster bara för att framsidan var snygg, även om delar av mönstret hade försvunnit.

  Comment by Anders — 2010-05-25 10:29 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^