Rita inredningsplan – MÖBELKONSUM

29 maj 2010 10:01 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, KF | Inga kommentarer

En inredningsplan att rita själv från Möbelkonsum, hur fint är inte det? Men inte har jag hjärta att klippa ut möblerna. Jag får scanna in och skriva ut på färgskrivare istället, så kan jag leka hur mycket jag vill. Noterar tidstypiska möbler som tevagn, satsbord, dyscha, telefonbord, radiobord, radiogrammofon och toalettbord. Men TV eller TV-bord fanns inte med, så det här är nog före televisionens intåg i Sverige.

Här görs även reklam för Möbelkonsums egna bygga-bords-delar, där man kan välja olika utföranden som linoleum med boklist, teakfanér med teaklist och massiv teak. På motstående sida visas möbler från Bra bohag: Bord Sesam, Stol Kontiki (i massiv teak så klart), Fåtölj Contour 17 och Sideboard Lyon.

Man kan här se att KF hade tydliga ambitioner att i Svenska Slöjdföreningens anda sprida god form till sina medlemmar, som det kom till uttryck i Hemutställningen 1917 och Gregor Paulssons propagandaskrift Vackrare vardagsvara, som slöjdföreningen låg bakom. Det fanns ett folkbildande inslag om god form och vad man ska tänka på när man inreder och väljer möbler och porslin i mitten av 1900-talet, som KF var en självklar del av.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^