De rökfärgade Fugaskålarna är finast

10 maj 2010 6:51 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

De rökfärgade Fugaskålarna är jag nog mest förtjust i, och jag har en större och en mindre sedan tidigare. Den här prutade jag ned till en hundring på Väderkvarnens antik & kuriosa. Fugaserien, formgiven av Sven Palmqvist på Orrefors, var tillverkade i en ny teknik när de kom 1954. Glasmassan centrifugerades i formar.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Snygg.

  Comment by randiga tråden — 2010-05-10 10:39 #

 2. Jag hade en himla tur när jag besökte en loppis för ca ett år sedan. Den hade varit öppen en timme men det var dåligt väder så det fanns inte många kunder där. En handlare hade alla sju storlekarna av de rökfärgade fugaskålarna med denna form. Jag frågade vad de kostade. 50 kr för allihop svarade säljaren. Jag slängde upp en femtiolapp snabbt som attan!

  Jag gillar alla färger, men de gröna är svåra att hitta. Orrefors själva vet inte att de har tillverkat gröna!

  /JJ

  Comment by JJ — 2010-05-12 22:01 #

 3. Oj, vilken tur du hade!

  Comment by Kerstin — 2010-05-13 6:50 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^