Den ryska teburken

27 april 2010 7:12 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 7 kommentarer

Minns ni de här teburkarna? Vi hade en sån hemma i min barndom på 70-talet. Jag utgår från att den var köpt på Konsum. Pappa brukade brygga ryskt te i Öregrund när vi kom ut med bussen på fredagkvällarna på hösten och våren och det var kallt i stugan. För ett par år sedan fick jag min systers ryska teburk, men nu hittade jag en likadan på Vaksala torg för en tjuga, så nu kan vi ha varsin.

7 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Jo, ryskt te i såna här burkar såldes på Konsum när du var liten.

  När vi åkte ut till Öregrund på fredagskvällarna och det tog en stund att värma upp huset, var det gott med några koppar rykande varmt ryskt te. För att det skulle gå fort med maten och också bli gott, brukade jag köpa tre sorters färskt bröd på Hötorgshallen att ta med till Öregrund: estniskt surbröd, estniskt kumminbröd och så något vitt bröd, till exempel ungerskt eller grekiskt. Till det köpte jag, på Konsum på Sveavägen, flera olika slags pålägg: flera sorters korv, ost, sardiner med mera.

  Comment by Enn Kokk — 2010-04-27 10:02 #

 2. Sedan fanns ju Cirkels tepåsar också. Fanns det även löst Cirkelte i plåtburk? Jag får en vag känsla av att det fanns röda plåtburkar med Cirkelte i samma modell som den ryska.

  Comment by Kerstin — 2010-04-27 10:41 #

 3. Jag tror att det fanns Cirkelte i burk också men har för mig att de var av en högre modell.

  Comment by Enn Kokk — 2010-04-27 11:31 #

 4. Äntligen fick jag veta varifrån den ryska lilla theburken kommer. Förutom kvarlämnad och upphittad i lägenheten vi bodde i på Rödabergsbrinken. Konsum lite otippat! Innehåller nu Earl Grey Russian.

  Comment by Annika Peurell — 2010-04-28 8:58 #

 5. På undersidan av min burk finns en etikett med instruktioner om hur man brygger te på ryskt vis. Och sedan står det så är:
  Product of the USSR
  Packed for
  V/O Sojuzplodoimport
  Moscow USSR
  Svensk agent och importör:
  Tubbin & Melander AB
  Box 185 – 601 03 Norrköping

  Comment by Kerstin — 2010-04-28 9:27 #

 6. Så står det på undersidan på min burk också.

  Comment by Kristina Strömberg — 2010-04-28 23:14 #

 7. Har också en

  Comment by Bertil — 2021-02-19 14:37 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^