Mat man minns
10 april 2010 9:07 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur, Läser | 4 kommentarerJag tror jag dånar, vad den här boken är snygg. Bara omslaget var skäl nog att köpa den, och det finns massor av tidstypiska bilder inuti på mat och dukningar. Omslaget är av Torsten Bergentz, och boken är tryckt 1960.
Råbiff à la Gambrinus, fantastiskt snyggt serverat med de små skålarna med tillbehör.
Glacefylld ananas och citronglace serverad i korgar utskurna ur citronskalet! Jag minns att pappa brukade göra en liknande dessert serverad ur apelsinkorgar på 70-talet. Jag tyckte att det var så sagolikt fint.
Pepparbiffar. Fint med de gula rosorna och grön paprika serverad ur hög asymetrisk teakskål.
Urläcker kanna som vinaigretten hälls ur, och sådana där salt- och pepparströare har jag.
Skaldjur i tomatsås. Spana in tillbringaren med rottinghandtaget som går längs hela bringaren, de små cocktailtandpetarna i plast i form av svärd, besticken med bambuhandtag och vindruvsklasarna på väggen.
4 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
Omslaget var verkligen superfint! Härligt, klassiskt färgstick i bilderna inuti också
Comment by anna — 2010-04-10 11:23 #
Kul med böcker i bloggen, Kerstin! Men snälla, ta bilder på uppslag istället. Så att man ser det som inte bara är bilder… Det viktiga…
Comment by Hull — 2010-04-10 12:58 #
Anton, du vet att jag uppskattar god typografi och samspelet mellan text och bild, men just här var inte det det väsentliga som jag ville lyfta fram. Jag ville visa dukningar och peka på tidstypisk mat.
Comment by Kerstin — 2010-04-10 22:35 #
Ett inlägg man minns Vilka underbara bilder. Jag måste verkligen se till att besöka Pepparkaksfabriken, där har jag inte varit trots täta resor till Norduppland.
Comment by Libby — 2010-04-11 17:25 #