Jenny i popvärlden

10 april 2010 10:52 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Visst ser det här omslaget väldigt 1968 ut? Det är Flickornas julbok från just 1968, en bok om tjejer som bildar ett band av Inger Brattström. Gled också ned i korgen på Pepparkaksfabriken i Norrskedika, bara för att den var så fin.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Hej Kerstin! Vi känner inte varandra, men jag hamnade hos dig när jag googlade på ”solebo pläd” och det var en väldigt rolig sida du har, med jättefina bilder. Du var också den enda som hade något relevant om ylleplädar. Din pläd är f.ö. väldigt fin.

  Jag har varit på storloppis i Göteborg idag och inhandlat två lila/ grå/ vita plädar. (Märkta solebo) Den ena var ganska fläckig så jag tänkte chansa på att tvätta den. Nu har jag tvättat – och tumlat (vet inte om man ”får” det) och den är ren, men väldigt väldigt luddig! Fäller rejält… Det fanns tendenser redan innan. Nu undrar jag om din pläd är luddig, eller om jag bara har misshandlat den. Vet du möjligen något om märket solebo, det gör inte jag…

  Jag är superinspirerad av att gå igenom alla gamla skatter jag har samlat på mig genom åren och som mest ligger på vinden. (Det mesta är inte trendigt, men innehåller mycket minnen) Vi bor fyra personer i ett trångt 50-tals hus, och har inte mycket plats för roliga prylar, men jag ska göra mitt bästa nu när jag har fått idéer, bl.a. från dej. Ja, böcker är t ex väldigt häftiga, när man tittar noga på detaljerna. Varför har jag slängt så många härliga och tidstypiska från 70-talet?

  Nu ska vi se om jag lyckas skicka det här inlägget så det hamnar rätt.

  Kul att träffa dig!

  Comment by Anita Johansson — 2010-04-10 20:37 #

 2. Roligt att du hittade hit! Välkommen! Nej, min yllefilt från Solebo är inte luddig. Den är i mycket fint skick. Yllefiltar kan man nog bara lämna in på kemtvätt, är jag rädd. En gång testade jag att tvätta en sliten Viola Gråsten-filt på varmt program för att jag ville att den skulle filta sig. Jag tänkte klippa i den och sy en kjol av den. Men den blev inte bra. Den fällde ludd hela tiden, precis som du beskriver. Den hamnade i soptunnan.

  Comment by Kerstin — 2010-04-10 22:40 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^