Födelsedagsmorgon för femåringen

25 mars 2010 11:50 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 3 kommentarer

Hon vaknade innan allt var klart i köket, den där Klara, men jag sa att hon fick ligga kvar i sängen och vänta tills vi kom in och uppvaktade henne. Det gjorde hon. Och så blev det paket. Viggo fick litet också. Och smörgåstårta förstås, som jag gjorde igår kväll så den blev saftig. Understa lagret är philadelphiaost, creme fraiche, kallrökt lax, pepparrot, salt och peppar. Mellanlagret hackat ägg, bostongurka, majonnäs, gräddfil, curry och salt. Tredje lagret hackade räkor, keso, majonnäs och peppar. Ovanpå och på sidorna gräddfil och majonnäs, och så dekorerat med gurkskivor på sidorna och ägg, räkor, kallrökt lax, gräslök och smörgåskrasse ovanpå. Stig Linbergs Pynta-fat passar så fint att lägga upp smörgåstårtan på. Tycker barnen verkligen om smörgåstårta? Ja, Klara! Viggo fick flingor som vanligt. Ingen mer i familjen har blivit kräksjuk än Viggo, och han mår bra nu, men man måste ju vara hemma 48 timmar symptomfri innan man är smittfri, så vi är hemma. Det går dock bra att jobba. Klara är helt uppslukad av Star Wars-spelet som hon fick idag till sitt Nintendo DS.

3 kommentarer

  1. Åå, vad gott med smörgåstårta!! :)

    Comment by Karro — 2010-03-25 17:38 #

  2. Det var det. Och resterna var goda till frukost idag också!

    Comment by Kerstin — 2010-03-26 10:31 #

  3. Underbar bild på födelsedagsbarnet som tittar fram under täcket!

    Comment by Onkel Per — 2010-03-26 17:43 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^