Glasljusstakar som andas 60-tal

14 mars 2010 18:33 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Alldeles perfekt passar de här ljusstakarna ihop med den lilla för värmeljus som jag har ärvt efter Stor-Matti. Hittade dem på Myrorna, och de är omärkta. Men sedan hittade jag ett par snarlika runda på Presenta, och de var märkta Lindshammar. Jag är inte så bra på glas. Någon som vet om mina ljusstakar kommer från Lindshammar?

5 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Hej!
  Jo, det är helt rätt – dina ljusstakar kommer från Lindshammar. Jag sålde 4 st sådana i originalkartong på Tradera i somras. De är formgivna av C. Sjögren, vilket jag vill minnas betyder Christer Sjögren. Min pappa reste mycket till Småland i jobbet och då handlade han dem i Lindshammar. Skulle tro att det var i början av 70-talet.

  Comment by Gunnel — 2010-03-14 22:44 #

 2. Jag har tre sådana, fyrkantiga, som jag köpt på Frälsis i Hässleholm typ 2002. Mycket fina!

  Comment by Helene — 2010-03-15 21:03 #

 3. Roligt att höra att det stämmer med Lindshammar. Jo, det står CHR. SJÖGREN på etiketten på de runda ljusstakarna som jag såg i butiken. Jag har även sett dem i andra färger, till exempel grönt.

  Comment by Kerstin — 2010-03-16 21:56 #

 4. Chr. Sjögrens fyrkantiga har som en liten hylla på ena sidan. Är de helt släta runt om är det inte Lindshammar utan kopior , de flesta brukar komma fr Urshult. Mvh yvonne

  Comment by yvonne — 2015-10-19 11:39 #

 5. I often visit your website and have noticed that you don’t update it often. More
  frequent updates will give your page higher authority & rank
  in google. I know that writing content takes a lot of time, but you
  can always help yourself with miftolo’s tools which will
  shorten the time of creating an article to a couple of seconds.

  Comment by NicholeJuicy — 2018-07-07 13:30 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^