Fyris keramik – vad är det?

14 februari 2010 11:58 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Under gårdagens lilla loppisrunda dök de här upp – en kanna (inte tekanna) och skål med lock med etikett ”Fyris keramik”. Ingen stämpel under. Jag har googlat, men bara hittat en fråga om någon känner till det på diskussionsforumet Precis en sån. Hittar ingenting i mina böcker heller. Någon som vet något? Kanske någon uppsalabo som minns att det funnits en verkstad eller har någon keramik därifrån och vet när det är köpt eller var det kunde köpas? Jag gillar inte de här grejerna särskilt mycket. De är rätt klumpiga, men det är ju intressant att det heter Fyris keramik. Jag skulle gissa att det här är 40-tal. Vad tror ni?

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Klumpiga och söta på samma gång, tycker jag. Det blir spännande att se om någon känner till Fyris!

    Comment by Libby — 2010-02-15 23:33 #

  2. Såg dessa bilder nu. Jag har matchande muggar, samma blå fast utan guldsvalorna eller vad det är! Står Fyris keramik på etiketten. Annars vet jag inget om Fyris keramik. Min mamma köpte de på 40 talet i Uppsala.

    Comment by Ann-Christin — 2012-05-11 20:27 #

  3. Åh, vad intressant! Jag skulle gärna vilja se bild på kopparna och gärna få visa på bloggen för att höra om någon känner till mer om Fyris keramik!

    Comment by Kerstin — 2012-05-11 20:42 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^