Utanmössaväder!

16 januari 2010 18:12 | Allmänt, Bilder | 5 kommentarer

Bara en halv minusgrad. Härligt! Slipper mössa. Uthärdligt att gå loppisrunda. Men på Vaksalatorg stod bara två tappra och sålde loppisprylar. Pratade med en av dem, en gammal farbror som hade stått där sen åttatiden i morse, och det hade inte varit fler bord på förmiddagen heller. Vi pratade om loppisställen och 50-talsprylar och han frågade om jag var en riktig uppsalaflicka. Ja, det är jag minsann! Gick vidare på lilla loppisrundan på östra sidan av järnvägen: Emmaus, Presenta och Väderkvarnens antik & kuriosa. Fick som vanligt en trevlig pratstund på den sistnämnda. Promenerade in till stan och försökte kolla vilken buss jag skulle ta ut till Ekeby bruk via ul.se i mobilen. Fick förslaget att jag skulle ta 4:an från Stora torget på måndag, trots att jag knappat in att åka idag. Jag kan ju för fasen inte stå och vänta till på måndag. Tydligen är inte den där reseplaneraren så smart att den kan föreslå den buss som stannar närmast när 4:an, som är den enda buss som går precis till Ekeby bruk uppenbarligen bara går på vardagar. Så jag promenerade ut till Ekeby bruk och kollade på mosaik och badrumsporslin, och sen promenerade jag inåt stan igen och över Luthagen och hem till Bärby Hage. Det blev en långpromenad och nu är jag trött och ska nog ligga i soffan och kolla på film med barnen ett tag.

5 kommentarer

 1. Du skulle ha kommit förbi! Eller var det när jag var på stan vid lunchtid? Gör det nästa gång – eller hör av dig så går vi tillsammans

  Comment by Elisabeth — 2010-01-17 14:58 #

 2. Jag tänkte faktiskt på det, för på ditvägen gick jag nära er, men då var det så bråttom innan de stängde, och sen promenerade jag en annan väg tillbaka. Men du får gärna komma hit och resonera med mig om alla detaljer!

  Comment by Kerstin — 2010-01-17 15:45 #

 3. jobbar du i Uppsala ngn dag denna veckan – så kunde vi ta en lunch eller så? Tror jag är i uppsala alla dagar utom torsdag.

  Comment by Elisabeth — 2010-01-17 20:23 #

 4. På fredag, men jag ska hämta Viggo i skolan klockan ett då för att ta honom till tandläkaren. Vi kan höras mer om det.

  Comment by Kerstin — 2010-01-17 21:21 #

 5. Det gör vi!

  Comment by Elisabeth — 2010-01-18 8:03 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^