Typiskt att det började regna

1 augusti 2005 11:47 | Allmänt | Inga kommentarer

Jag hinneraldrig ut med ungarna på förmiddagen, och allt som oftast börjar det regna när vi är klara. Så också idag. Och så somnade Viggo medan jag ammade Klara. Typiskt. Han ska egentligen inte sova middag längre, för då somnar han så sent på kvällen, men ganska ofta somnar han ändå. Man märker att det är på gång för att han förvandlas till ett litet monster innan, och så somnar han bara poff sådär. Varsomhelst. När vi var uppe i Sollefteå hos svärföräldrarna häromveckan somnade han i trappan medan han lekte.

Imorse vaknade Viggo halvsju. Vi har lekt litet, byggt koja i sängen, dammsugit, bäddat rena lakan och kört en maskin tvätt. Till lunch åt vi pastasallad med bacon. Och så morotsstavar till. Viggo älskar bacon.

Nu verkar det som att regnet har upphört, så jag kanske ska väcka Viggo snart så vi kan gå ut och leka litet, och så gå till paktetutlämningsstället och hämta ett paket med ett Marimekkotyg som jag har köpt på Tradera. Paketutlämningsstället heter Stabby spel och tobak, men vi kallar det för Musse Pigg-posten för att det är så kass service. Visserligen har de en ramp så man kommer upp med barnvagn, men det är så trångt när man ska svänga för att komma in genom dörren, och det finns ingen automatisk dörröppnare. Jag påpekade det för ägaren, och frågade om det inte fanns vissa regler om tillgänglighet som måste uppfyllas om man var postens paketutlämningsställe, men han svarade något konstigt om att antingen fick han ha dörren uppställd eller fungerande luftkonditionering. Det är väl inte mitt problem. Om han var vanlig tobaksaffär bara kunde jag ju välja att gå någon annanstans för att köpa en tidning, och det skulle jag verkligen, men nu har jag ju inget val. Jag måste hämta ut paket där. Han får ju lov att kosta på vettig ramp och dörröppnare, och har han inte råd får han väl sluta jobba åt posten. Dessutom har han ett anslag om att postärenden undanbedes mellan vissa klockslag på lördagar, för då har han så mycket med tipset. Just därför brukar vi försöka gå dit då, för så får man ju bara inte göra. Det är ju många som aldrig är hemma när han har öppet på vardagar, och som måste gå på lördagar. Snart slipper vi det i alla fall, när vi flyttar till Svartbäcken.

Hm, nu lät det nästan som åska. Vi får väl se om vi kommer ut. Det är ju inte bara att springa in och ut beroende på vädret när man bor på fjärde våningen utan hiss. Det är väl viktigaste anledningen till att vi köpt hus. Men en fantastisk utsikt har vi här över stabbyskogen och åkrarna åt ena hållet, och över takåsarna in mot stan och domkyrkan och slottet åt andra hållet.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^