Vi tittar på Mystomtefilm #1

22 november 2009 10:39 | Allmänt, Tittar på | 4 kommentarer

I tisdags var jag på Arken för sammanträde med stiftelsens styrelse, och när vi satt på verandan och fikade efteråt började vi prata om Mystomtefilm. En av Mystomtarna, Anders Lundblad, bodde på Arken, och filmerna är till stor del inspelade på Arken. Jag är litet osäker på vilka som hörde till Mystomtefilm, om det bara var Anders och Henric, men de flesta av dem som spelar i filmerna bodde på Arken. Det är otroligt roligt att se och minnas hur det såg ut under tidigt 90-tal, före renoveringen.

Jag tänkte visa Mystomtefilmerna här på bloggen. Först ut är en liten film där Anders Lundblad besjunger en tepåses död. Vi skrattade så tårarna rann när vi såg på den i tisdags. I filmen ser man även Henric Gustavsson (som inte bodde på Arken, men jämt hängde där) som trummar på gitarren och Helena Backman som hämtar kastrullen med kokande vatten. Den är inspelad i en av 4-rums-korridorerna, de som slogs ihop och blev 7-rums-korridorer. Några av de nuvarande hemiterna som sitter i styrelsen blev litet konfunderade när vi såg filmen och förstod inte riktigt det lilla kökets placering. Det var alltså så litet att det fick plats mitt i korridoren. Spana in originalköksinredningen från 1957, men tyvärr med utbytta handtag. Andra detaljer man kan titta på är fina dörrarna som man var tvungna att byta ut vid renoveringen för brandsäkerhetens skull, och att dörrfodren var gråmålade. Snyggt!

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Oj! Träffade dem på en tågluff i början på 90-talet och fick höra precis samma låt framföras. Eventuellt i Budapest.

  Comment by Martin — 2009-11-22 22:22 #

 2. Kan man tänka sig!

  Comment by Kerstin — 2009-11-23 23:07 #

 3. Delade 4 rumskorridor med Anders deltog i film före mystomtetiden som mumie i film med fäktscen utanför Uppsala slott.

  Comment by Anders Adolfsson — 2015-01-01 1:11 #

 4. Jag har ett vagt minne av att jag har sett den filmen på filmvisning i lastrummet på Arken!

  Comment by Kerstin — 2015-01-25 12:42 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^