Facitgubben

24 oktober 2009 17:44 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Hittade den här liraren på loppisen på Vaksalatorg idag. Klart att jag vill ha en Facitgubbe! Jag som älskar gamla skrivmaskiner, och min skrivmaskin som jag fick när jag var tio år, och som jag lärde mig skriva på, var en Facit. Facitgubben skapades 1948 av Ivan Hammar, som var ansvarig för PR och varumärken på Facit. Läs mer om Facitgubben på Wikipedia. Där påstås att den kan uppbringa priser omkring 800 kronor. Jag betalade 40 pix för min.

DSC07991

4 kommentarer

 1. Den där Facitgubben kommer jag i håg från min barndom på 60-talet. Jag har aldrig sett någon i verkligheten men jag minns att jag såg den i nån tidning och tyckte den så rolig ut. Jag tror att det var i någon reklamannons från Facit där det satt sådana små lustiga gubbar på skrivmaskinen.

  Comment by Svenskt Retro — 2009-10-24 18:34 #

 2. Åh, vad jag verkligen vill ha en sån. Jag tror jag hade en sån, men på ålderns höst har såna saker blivit lite av en dimma. :-)

  Comment by Sverker — 2009-10-29 10:10 #

 3. Det kan också vara så att du såg dem i annonser i Kalle Anka, Sverker. Vanligt i vår barndom på 70-talet.

  Comment by Kerstin — 2009-10-29 13:50 #

 4. Åh, lyckliga du! Letar efter exakt en sån där till min far. Hans morfar jobbade på Facit. Hade varit en så rolig liten grej att överraska pappsen med i årets påskägg.. :)
  Du råkar inte ha fler liggandes hemma i nån låda? :)

  Comment by Karin — 2013-02-19 19:26 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^