Fokusera

15 oktober 2009 23:36 | Allmänt | 1 kommentar

Under senaste veckorna har jag funderat en del hur jag fungerar i olika situationer när jag behöver koncentrera mig och fokusera. När det är massor, massor som ska fixas, och massor av text som ska skrivas. För så är det just nu. Jag trivs ju otroligt bra på mitt nya jobb, med de supertrevliga och vettiga arbetskamraterna, med arbetsuppgifterna och att det är mycket att göra just nu också. Men en grej som är ganska stressande och som stör mitt fokus är att det är telefoner som ringer hela tiden, och som hörs väldigt mycket. Och okej, att det är rätt mycket datorstrul är stressande också. Det var inte så kul igår morse till exempel när jag kom till jobbet och synkroniserade datorn, och Mina dokument-mappen var borta med pressmeddelandena som jag hade suttit och skrivit hemma kvällen innan och som inte var överlagda på gemensamma nätverket. Men jag hittade dem bakvägen genom att öppna word och kolla efter senaste dokumenten.

De där telefonerna som ringer slipper jag när jag sitter hemma och jobbar, och det har jag gjort rätt mycket den senaste veckan. Ensam hemma idag. Samtidigt som jag har varit med barnen i helgen när jag bland annat arbetade om en lång text på engelska till ett presentationsmaterial om frivilligarbete i Sverige. I måndags och tisdags när jag var hemma med sjuka barn men var tvungen att jobba mesta tiden för att nyhetsbrev och pressmeddelanden helt enkelt måste göras. Då reflekterade jag över att i den situationen har jag rätt lätt att släppa mitt arbete tillfälligt för att svara på barnens frågor om det ena eller andra, leta efter nån grej som de inte hittar, hjälpa till att trycka fast legogubbarnas armar eller att medla i konflikter, för att sedan snabbt komma in i skrivandet och fokusera igen. Men på jobbet blir jag mycket störd av telefoner som ringer och om jag är oerhört pressad av jobb som ska bli klart blir jag stressad av när jag får frågor om allt möjligt hela tiden. Det kanske är att barnen är helt annat än jobbet, men på jobbet tappar jag fokus när jag blir påmind om att det är tusen olika saker.

Jag funkar bäst när jag får sitta ifred och jobba på. Då jobbar jag som satan. Jag är som en arbetshäst, uthålligt och envist jobbar jag på och betar av det ena efter det andra. Jag ger inte upp och jag gör inte saker slarvigt. Jag gör klart. Det är nog därför det funkar bra för mig att sitta uppe på nätterna och skriva. Då har jag som bäst flow och koncentration.

1 kommentar

  1. Se Chaplins Moderna tider.
    En broder i nöden.

    Comment by Gösta — 2009-10-17 23:10 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^