Tillbaka på dagis

9 augusti 2005 16:19 | Allmänt | Inga kommentarer

Idag fick Viggo äntligen gå på dagis igen. Han har längtat! åh, vad glad han blev när han fick se fröken Anna-Kari. Fast hans bästa kompisar Gustav och Alva var inte där.

Det var faktiskt otroligt skönt att vara litet Viggo-fri i några timmar. Jag gick på stan med Klara. När man har Viggo med på stan är det panik hela tiden. Jag träffade min trevliga före detta granne Birgitta när jag skulle gå in på Intersport. Hon skulle också dit och köpa pingisnät. En grön manchesterkavaj köpte jag på H&M. Den skulle jag aldrig ha kunnat prova om Viggo varit med. Han bara springer bort hela tiden. I rulltrappan var det litet läskigt, för en kille som stod framför mig fastnade med skosnöret. Som tur var kom han loss. Vad hade hänt om han inte gjort det och jag hade kommit upp med Klara i barnvagnen?

Bo jobbade hemma idag för att lämna in bilen på verkstan och gå på banken och fixa med lånen, så jag hade hoppats få klipptid när han kunde vara hemma med barnen. Men det fanns ingen tid. Jag har inte klippt mig sedan början av april.

När jag hämtade Viggo på dagis pratade jag med Anna-Kari om hösten och hur det ska gå när vi flyttar. Viggo lär få gå kvar på Rackarberget hela hösten skulle jag tro, och från Bärby Hage blir det lååångt. Och jag har ju inget körkort. Så om Viggo ska gå 9-14 tre dagar i veckan blir det cirka fyra timmars promenad dessa dagar för mig. Men nu visade det sig att en flicka som har gått på Bull, och som flyttar över till Bill nu, har fått gå 7.45-15.15 två dagar i veckan eftersom de bor i Hågaby. Hoppas, hoppas att vi kan få göra det också. Det skulle vara toppen. Då kunde Bo cykla och lämna på tisdagar och torsdagar, och så hämtar jag på eftermiddan. Och två timmats promenad alternativt buss om det är ruskväder har jag inget emot.

I Vasaparken var vi idag. Ett tag lekte Viggo i klätterskeppet med två andra barn. De lekte att de var sjörövare, och jag och Klara var hajar. Sedan fick flickan syn på två romska kvinnor med sina typiska kläder med stora kjolar. Titta prinsessor, sa hon. Sedan kom det en bil och hämtade dem, och vi kom överens om att det måste ha varit en prins som hämtade dem. Fast bilen såg inte särskilt prinsesslik ut.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^