Dagens kopp: Helianthus från Gefle

23 augusti 2009 10:48 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

DSC07364

Helianthus är den första koppen i den här modellen från Gefle som jag har, vad jag kan se en EB. Jag hittade den på Väderkvarnens gammalt & nytt igår för 40 pix. Bara att slå till! Helianthus är formgiven av Göran Andersson och tillverkades 1962-1966. Formen på koppen är trevlig, tycker jag. Lagom stor och lagom tunt gods som känns skönt mot läpparna. Kanske att hänkeln är mera snygg än skön att hålla i. Solrosdekoren passar extra bra så här i solrostider!

En utvikning: När jag kollade modellen på Bennys fantastiska sida om framför allt Gefleporslin slogs jag av likheten mellan Daisy och Furuvik, men Daisy är formgiven av Helmer Ringström 1963 medan Furuvik skapades av Berit Ternell 1961.

1 kommentar

  1. Hej. Undrar om du säljer koppen?
    Med vänlig hälsning,
    Joacim Hedman

    Comment by Joacim Hedman — 2014-09-23 8:24 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^