och så litet aprikoser och nektariner till middag

20 juli 2009 23:34 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 3 kommentarer

Lagade middag litet på känn. Köttbullar med kanel, spiskummin, kryddnejlika och vitlök bland annat, ostronskivling fräst i olivolja med skivad vitlök, salt och peppar, och så couscous med torkade aprikoser, kanel och kardemumma. Och en klick smör så klart. När jag slängde ner de torkade aprikoserna kom jag på att det nog skulle vara gott med en salsa på färska aprikoser och nektariner till. Det var det. Jag kärnade ur och tärnade frukterna och slog på en vinaigrette på citronolja, balsamvinäger, örtsalt och svartpeppar.

DSC06770

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Överlag tycker jag att folk använder frukt i matlagning alldeles för sällan. Nektariner och mango är ju t.ex. gott till det mesta. Eller…till ganska mycket, i alla fall.

  Comment by Kamilla — 2009-07-21 9:46 #

 2. Ja, det är ju gott att blanda i en sallad med grönsaker också, och även i varm mat med litet orientalisk kryddning. Vad brukar du göra för mat med frukt, Kamilla?

  Comment by Kerstin — 2009-07-21 10:41 #

 3. Hehe. Mango har jag haft till kyckling och fläskfilé och fisk i olika varianter. Nektarin tycker jag är gott att grilla och äta till kött, fast nu äter jag ju mest bara fisk och kyckling dårå… Äpple är gott i sallad!

  Fruktsallad som tillbehör till grillat kött fungerar för övrigt alldeles utmärkt.

  Comment by Kamilla — 2009-07-21 14:42 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^