Om husdetaljer

15 september 2005 9:02 | Allmänt, Huset | 1 kommentar

Jag lade ju ut bilder på huset för ett tag sedan, och lovade att återkomma med kommentarer. Nu gör jag det äntligen.

Här kan ni kolla exteriörerna:
http://kokk.blogg.se/180805081434_exterirer.html

När det gäller exteriörerna är i princip allt fint. Alla järnsmidesdetaljer, det vill säga trappräckena, trean och även utebelysningen och dörrkläppen som inte syns i bild, är gjorda av den kände skulptören Olof Hellström, som bland annat gjort ljusträdet i domkyrkan och monumentet på Martin Luther Kings plan. Kolla litet om honom här: http://www.artinuppsala.com/public/outdoor/artisth.html . Det är hur coolt som helst.

Interiörerna: http://kokk.blogg.se/180805082550_interirer.html

Första bilden visar Klaras rum. Otroligt grönt så man får migrän. Det är målad väv. Heltäckningsmattan är utriven nu. Vi ska måla om och lägga nytt golv där.

Nästa bild är Viggos rum. Där har vi nu målat om och lagt nytt golv i stället för nålfiltsmattan. Men den grönmönstrade vinyltapeten på garderobsdörren blev faktiskt kvar. Den känns litet kul, men i framtiden ska vi fixa alla garderobsdörrar. Tapeten ska bort och de ska målas. Jag fattar inte varför man tapetserar på garderobsdörrar. Gillar inte som princip.

Sedan kommer tre bilder från badrummet. Det är ju coolt, men otroligt slitet. Måste totalrenoveras. Och den gula färgen på porslinet och väggarna är litet skum. Ser liksom smutsig ut. Vi har inte bestämt ännu hur vi ska ha det, men kanske ny mosaik i grågrönt på golvet, och badkaret funderar vi på att emaljera om i vitt och återanvända. toa och handfat måste vi ha nytt, och helkaklade väggar är ju standar nu för tiden. Lamporna är så snygga, och ska definitivt vara kvar. Och badrumsskåpet. Ascoolt.

Sedan kommer bild på dörren mellan hall och vardagsrum. Det är en dubbeldörr, men man ser bara den ena. Den är fantastisk. Alla som hälsar på fastnar för den. Jag fasar för att Viggo ska ha sönder det frostade glaset, för det går ju inte att ersätta. På den bilden skymtar också vävtapeterna i hallen och vardagsrummet. I vardagsrummet är det rätt ok, men inte i hallen. Där ska målas!

Så tre bilder från köket. Hemskt allting. Särskilt tillsammans. Jag menar, furutak, ekluckor, mörkbrunbetsade foder tillsammans. För att inte tala om tapeten de lejongula vitvarorna, de mörkbruna bänkskivorna, kaklet och allt krimskrams. Här ska renoveras och återskapas ett funkiskök!

Sist en bild som visar hur dörrarna och dörrtryckena ser ut. Jättefina! Tur att de är kvar överallt. Fin benvit bakelit. Ni kan även se den gröna vävtapeten i sovrummet. Den är övermålad nu.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Era trappräcken, gjorda av Olof Hellström, ska ni vara rädda om. Hellström är en av Uppsalas bästa och mest kända konstnärer, som framgår av bildgalleriet väl representerad (också) i hemstaden. Se till exempel broräcket på Islandsbron från 1965 – det ligger ganska nära era räcken i uttryckssätt.

    Jag lärde känna både Olle och hans hustru – konstnären, visdiktaren och författaren Elisabet
    Hermodsson i mitten av 1960-talet, då båda var aktiva i den av mig bildade Kulturarbetarnas Socialdemokratiska Förening (KSF) i Uppsala; jag var ordförande och Elisabet satt i styrelsen. Kerstin borde, om hon inte redan har gjort det, läsa och lyssna på Elisabets ”Disa Nilssons visor”, feministiska, poetiska och oerhört bra framförda på skiva av Elisabet själv.

    Comment by Enn Kokk — 2005-09-20 20:33 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^