Citronpaj

26 september 2005 16:15 | Allmänt | 1 kommentar

Pajskal:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör

Lägg alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en deg. Platta ut degen i en pajform. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter.

Citronkräm:
3 ägg
2 rågade dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal och saft av 1 citron
1 dl florsocker att sikta över

Riv det gula av citronskalet fint. Pressa ur citronsaften. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 8 till 10 minuter i mitten av ugnen. Krämen ska fortfarande vara ganska lös. Låt kakan svalna och sikta över florsocker.

1 kommentar

  1. Vad bra att få receptet på din goda citronpaj. Glömde be om det, men det löste sig ju ändå. Tack för ett härligt födelsedagskalas. Det var jättekul att vi kunde träffas allihop på Viggos 3-årsdag. Perfekt väder fick vi ju också.
    Tack från Kristina och Olof G

    Comment by kristina — 2005-09-26 21:53 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^