Dagens kopp: Terrass från Gefle

10 juli 2009 18:44 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Suget efter loppisar och en ny tekopp var stort, så igår skippade jag lunchen och tog en snabb loppisrunda med Anders istället. Butikerna på Andra långgatan visade sig vara stängda nu också. Den här till exempel som hade en så grymt snygg golvlampa som eventuellt är en Luxus.

DSC06653

DSC06654

Och en annan med massor av snyggt porslin, där det var någon där inne och jobbade, och Anders stack in huvudet och frågade om vi fick komma in, men det fick vi inte. De har ingen aning om vilka bra kunder de gick miste om.

Men på Bebop Antik på Kamponjärgatan 4 kom vi till paradiset. Massor av porslin, möbler och textil från 50- och 60-talet, noga utvalt. Klart att vi hittade varsin kopp där! Jag köpte en grön Terrass från Gefle. Modellen är EA, som formgavs 1959 av Arthur Percy, men dekoren tillverkades 1962 till 1967. Den finns även i blått och rött, men grönt är trevligast, tycker jag. Dekoren ska väl rimligen påminna om ett järnräcke på en terrass. Härligt! Åh, så mycket trevligare det blev att dricka te på hotellrummet nu!

DSC06656

1 kommentar

  1. Öppet när det inte är stängt! Den skylten gillar jag.

    Comment by HG — 2009-07-10 21:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^