Jag jobbar bara på ställen med väldigt långa och krångliga namn

3 juni 2009 23:51 | Allmänt | 7 kommentarer

Ja, IOGT-NTO är ju inte världens enklaste namn om man säger det till folk som inte känner till det. Och när jag tänker efter så har mina andra arbetsplatser också haft rätt omständliga namn.

Socialdemokratiska partistyrelsens kansli
Där sommarjobbade jag på dokumentationsenheten under gymnasiet. Fast man sa ju inte det långa namnet. Man sa 68:an.

Tunåsens sjukhus
Där jobbade jag som sjukvårdsbiträde först i ett år efter studenten innan jag började plugga, och sedan alla somrar under universitetsstudierna. Okej, det var ju inte så krångligt namn, så det är väl undantaget.

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek
Väldigt långt och jobbigt att säga. Pröva själva. Men förkortas också ARAB, som även det kan vara litet förvirrande om man inte vet vad det är. Där jobbade jag som arkivarie, bland annat med att samla in dokumentation om och bygga upp en databas över alla Folkets hus och parker som har funnits i Sverige genom tiderna.

IOGT-NTO
Som sagt, om man inte uttalar det väldigt tydligt så geggar det ihop till något obegripligt och ohörbart. Men på IOGT-NTO har jag jobbat väldigt länge, som arkivarie och kommunikatör.

Och nu, nu ska jag faktiskt byta jobb, och jag ska börja jobba på Forum för frivilligt socialt arbete. Ja ni ser, det är hur långt som helst, och så måste man förklara vad det är. Plötsligt ter sig IOGT-NTO som ett ganska kort och enkelt namn. Forum för frivilligt socialt arbete är i alla fall en intresseorganisation för socialt inriktade ideella organisationer i Sverige. Forum jobbar med att förbättra förutsättningarna för ideella organisationer och det ideella engagemanget genom opinionsbildning, kunskapsutbyte och verksamhetsutveckling. Och jag ska jobba som kommunikatör och redaktör för nyhetsbrevet. Jag börjar min tjänst där den 15 augusti och det känns väldigt bra och roligt! Att få byta jobb och utvecklas, men fortsätta att jobba inom ideella sektorn och med frågor som jag brinner för, att hålla på med omvärldsbevakning och att skriva. Toppen! Dessutom är det toppen att kansliet ligger på Hantverkargatan, ett stenkast från Stadshuset. Jag fortsätter visserligen att pendla, men vinner nästan en timme om dagen i restid för att jag slipper bussresorna ut till Essingen. Det tar ungefär sju minuter att gå från Centralen berättade min nya chef, som också är pendlare. Jag slipper dessutom köpa SL-kort. Tänk vad många 50-talskoppar det blir på ett år. Och så ser jag fram emot att få jobba ihop med Andreas Ericsson som jag känner sen tidigare från IOGT-NTO-rörelsen. Det är vi två som kommer att jobba tillsammans med kommunikationen. Vi kommer att ha så roligt ihop och snacka massor om viktiga grejer som musik, matlagning och mode!

När jag tänker efter så finns det en annan röd tråd i mina jobb förutom det där med långa och krångliga namn. Att ha hjärtat med när man jobbar. För jag vill jobba för sånt som är viktigt och som jag brinner för, där jag känner att jag kan göra skillnad.

7 kommentarer

 1. Men å så trist! Jag som (förutsatt att jag finge kongressens förtroende) tänkte specialgranska UNF:s arkiv nästa år och kombinera det med trevligt umgänge! :-) Men Andreas är ett väldigt trevligt sällskap på jobbet, tänker jag!

  Comment by Anders Ringnér — 2009-06-04 8:34 #

 2. Grattis och lycka till med det nya jobbet! Det låter väldigt spännande. Hoppas få höra mera när vi ses.

  Comment by Kristina Strömberg — 2009-06-04 10:07 #

 3. Stort grattis till det nya jobbet!

  Comment by Anna F — 2009-06-04 14:15 #

 4. Tack för gratulationerna!

  Anders, det hade varit otroligt roligt att få hänga med dig i arkivet! Arkivet får du väl grotta ned dig i utan mig nu, men hör av dig när du ska neråt Stockholm så får du komma och hälsa på mig i Uppsala. Då utlovar jag finfint fika och massor av 50-tal.

  Comment by Kerstin — 2009-06-04 17:46 #

 5. Grattis Kerstin! Vilket kap för Forum att få arbeta med dig! Vi uppskattar nyhetsbrevet mycket på Makalösa.

  Comment by Helene — 2009-06-04 21:04 #

 6. Grattis! Det låter ju riktigt bra det där.

  Comment by Mattis — 2009-06-04 22:25 #

 7. Grattis! Kul med jämförelsen SL-kort och ett antal 50-talskoppar per år. :-)

  Comment by Libby — 2009-06-05 0:02 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^