Stig Lindberg-kudde

30 oktober 2005 9:32 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Jag hade läst i flera inredningstidningar om att DEsign House Stockholm i samarbete med Ljungbergs har tagit fram en kollektion kuddar med gamla femtiotalstyger av kända designers i nyproduktion. Det är bland annat Stig Lindberg och Viola Gråsten. Efter dopet var vi på åhlens, där de har Designhouse Stockholm. Kuddarna finns i ett par storlekar, och jag ville ha Lindberg-kudden. Den fanns bara i 70 x 70 cm, som ju är stort som en sittkudde. Jag vet inte om den ska finnas i mindre modell, men jag är ju aldrig i Stockholm nu, och det här var enda chansen, för jag tror inte upplagan är så stor. Den kostade 975 kr, men jag köpte den, för jag bara måste ha den. Det var bara Lindberg och Gråsten som var så dyra. De andra formgivarnas kuddar var betydligt billigare. Jag gissar att vissa av er nog tycker att jag är galen som köper ett kuddfodral för nästan tusen spänn, och då ingår ändå ingen kudde. Men det kan man ju köpa på IKEA. Här kan ni kolla hur den ser ut:

Det är den översta, ”Pottery”, som är Lindberg.

Betydligt mer exklusivt än när McDonald´’s lanserade papperskaffemuggar med klassiska Lindbergdekorer. Det var ju ett genidrag. Skulle så gärna vilja köpa massor oanvända för att ha hemma eller på en picknick vid tillfälle, men det får man nog inte. Här är jpg-bild på muggarna:

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Snygg kudde! Dyr javisst, men ibland ska man unna sig vackra saker!

    Comment by åsa — 2005-10-30 15:40 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^