Terma

31 maj 2009 23:18 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Ett loppisfynd från tidigare i veckan. Stig Lindbergs fina Terma-panna. Verkligen fulländad i formen; så skönt handtag att hålla i. Har faktiskt inte haft några delar i Terma-serien förrän jag ärvde några grytor efter Stor-Matti, men tekoppar och flera andra delar i Spisa Ribb har jag haft sedan gymnasiet. Spisa Ribb ritades för att passa ihop med Terma och lanserades på H 55. Därför var det roligt att komplettera med en panna. Den här pannan är alltså inte bara ugnseldfast, utan går även att ställa direkt på en spisplatta. Har dock inte testat det än.

dsc06423

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Termas rymdraketgods funkar utmärkt på plattor! Vi använder dem mest för varmhållning (steka ägg och bacon i gjutjärnspannan, hålla varmt i terma) men nån gång har vi gjort omeletter i dem. De är så stiliga!

    Comment by Anders Ringnér — 2009-06-01 8:33 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^