Kransar

4 november 2005 9:56 | Allmänt, Pyssel och hantverk | Kommentering avstängd

Igår var det hantverkscirkel här hemma igen, men det var bara Ullie och jag. Trots att vi bara var två var vi oerhört produktiva. Vi gjorde dörrkransar som ska säljas på Drabantens julmarknad. De blev finfina. Jag ska försöka hinna fotografera dem utomhus idag, så kan jag lägga ut en bild. Det är faktiskt inte alls svårt att binda kransar som ser riktigt profsiga ut, och det är jättekul!

Både i tisdags och igår när jag hade hämtat Viggo på dagis gick vi ut till Röbo och plockade växtmaterial till kransarna. Det var lingonris, blåbärsris, en, tall, gran, snöbär, nypon, rönnbär, mossa, ekkvistar, lärkträdskvistar med kottar på och kanske något mer. Röbo är verkligen en av min barndoms platser. Till Röbo gick cykelutflykter med picknick i en björkbacke, och i enbuskagens labyrinter smög jag och min bästis Erika omkring. Just nu håller de på att förändra landskapet där ute. De återskapar en del av rullstensåsen! Dels ska de bygga över Bärbyleden så den blir tunnel under den återskapade åsen, och dels bygger de upp partiet mitt i Röbo-rundan. överallt finns skyltar att läsa spännande saker på med Viggo, som till exempel om åsens insekter. Myrlejon är väl ett fascinerande kryp? Och vilket namn!

Igår promenerade jag ner på stan på förmiddagen när jag lämnat Viggo på dagis. Först gick jag till Vasaparken och fotograferade innan den fylldes av barn. Jag behövde bilder till en artikel om utemiljöer och lekplatser för Våra Gårdars tidning, och i Uppsala testar de att lägga bark i stället för grus på lekplatserna. Det är för att rullstolar ska kunna köra där lättare, men också att barnen gör sig mindre illa om de ramlar på bark. När jag gick förbi Upplandsmuséet såg jag att affischen till utställningen om Uppsala åter hängde där. På den finns en bild av min kompis Maria L i studentmössa. Hennes mamma var museipedagog där innan hon gick i pension, och det var hon som gjorde utställningen. Det känns litet som Maria hejar på mig när hon hänger på bild där, och jag hejade tillbaka genom att skicka sms. Sedan hann jag med en del ärenden, som att köpa extra vintervantar till Viggo, köpa garn som jag ska sy ihop vantar som jag gör av filtade sönderklippta ylletröjor och köpa tvålmassa. Och så träffade jag Tobias, Loke, Max och Noel utanför Uppsala Färg. De hade höstlov. Tobias fyllde 33 år, och de skulle träffa Johanna och äta födelsedagslunch på Burger King. Men det var nog barnens val.

I förrgår kväll hade jag 31:ans programkommitté här. Vi pratade bland annat om de storvulna planerna att göra omfattande föreläsningsverksamhet på Drabanten som på ABF-huset i Stockholm.

I tisdags kväll var jag ner på Drabanten med Anita och gick igenom vad vi behöver kompletera och fixa i köket och i samlingslokalerna. TR hade möte samtidigt, så efteråt diskuterade vi skyltskåpens användning med Lennart. Och jag träffade Hans, som lovade att vi kunde åka runt tillsammans och göra inköpen. Det är verkligen dumt och krångligt att jag inte har körkort!

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^