Potatissoppa mad citron

14 november 2005 6:55 | Allmänt | 2 kommentarer

Det här receptet kommer från min gamla gymnasiekompis Anna. Minns att hon lagade soppan en gång när vi var hela gänget på hennes sommarställe. Den är så otroligt god. Den ska räcka för 4 personer, men jag skulle säga 3, för folk äter mycket.

1/2 kg potatis
1 lök
1 msk smör
2,5 dl grädde
1 citron
5 dl het grönsaksbuljong
1 msk färska timjanblad (eller 1 tsk torkade)
salt
vitpeppar

Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Smält smöret i en gryta och stek löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt potatisen och vänd runt bitarna i fettet. Häll på grädden, låt alltsammans koka upp och koka sakta under lock i 12-15 minuter eller tills potatisen är mjuk (men inte sönderkokt). Rör om ofta så det inte bränns vid. Riv citronen på det fina på rivjärn. Pressa saften från citronen. Rör ner buljongen i soppan. Tillsätt citronskalet och timjan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Den där soppan har jag ju fått recept på för några år sedan och gjort. Det är Justus älsklingssoppa! Han brukar be mig att göra den och då hugger det av dåliga mamma-samvetet för att jag är så dålig på att att göra mat, att lära mig hinna göra mat och tycka att det är kul. Men nu blev jag lite eggad här, någon kväll den här veckan SKALL Jussi få sin älsklingssoppa.

    Comment by Jenny — 2005-11-14 9:01 #

  2. Tackar för receptet. Jag har lagat soppan i kväll och vi tyckte den var jättegod. Jag ska bara koka potatisen lite längre nästa gång – vissa bitar blev lite för hårda.

    Comment by kristina S — 2005-11-14 22:11 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^