Trattkantarellsoppa

14 november 2005 7:36 | Allmänt | Kommentering avstängd

Det här receptet kommer ett reportage om Martina Haag i Elle a la carte 5/97. Jag har gjort soppan massor av gånger sedan dess. Innan vi fick barn plockade vi svamp ofta. Nu blir det inte lika ofta, men jag har fortfarande ett förråd av torkade trattisar.

6 personer

90 g torkade trattkantareller (eller 2,5 l färska)
2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
7 dl avrunnet svampspad
8 dl vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
1,5 msk tomatpuré
50 g ädelost, t ex Kvibille gräddädel
3 dl creme fraiche
2 tsk pressad citron
finhackad persilja

Grovkrossa den torkade svampen med handen. Häll över så mycket vatten att svampen är helt täckt och låt ligga i blöt i minst en timme. Låt den rinna av i durkslag. Spara blötläggningsspadet!

Värm svampspadet, vattnet och buljongtärningarna i en kastrull.

Smält smöret i en tjockbottnad gryta och stek svampen på svag värme 5-10 minuter. Pudra över mjölet och rör om väl.

Tillsätt buljongen, litet i taget, under omrörning. Smaksätt med tomatpuré och ädelost och låt soppan koka 10 minuter.

Rör ner creme fraiche och citronsaft.

Strö över hackad persilja strax före serveringen.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^