Adventsfika

5 december 2005 7:00 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Igår var det andra advent, och vi hade bjudit hem några kompisar på fika. Ursprungligen hade jag tänkt ja, vi bjuder hem alla kompisar, men så började jag räkna och insåg hur många det blir. Det orkade vi inte den här gången. Det är enklare att bjuda hem några i taget istället. Men sen när vi har renoverat färdigt, då ska vi ha den där jättefesten med alla vänner.

Jag hade naturligtvis tänkt hinna hur mycket som helst. Nu hann jag inte hur mycket som helst, men ganska mycket. Jag hann baka två saffransdegar och dammsuga övervåningen. Jag höll på in i det sista innan folk började komma vid två-tiden. Vi var 15 personer, och det är ungefär så många som är lagom i vårt vardagsrum och fortfarande sitta bekvämt och kunna ta sig fram utan att klättra över varandra.

I soffan

Ella med fler

Tre glada barn

Magnus i köket

Viggo mådde som en prins när han hade så många vuxna barn att leka med. Han somnade vettig tid, trött efter allt busande.

På kvällen var Klara förstås vaken, men jag han skriva ikapp en del här på bloggen. Klockan tolv blev jag avbruten av att Viggo vaknade. Han var jätteledsen och sa att han inte kunde öppna ögonen. Det gick att prata med honom, och han svarade på frågor, men han kunde inte titta. Ville inte dricka vatten eller någonting. Det här har hänt några gånger förut. Jag tror att det kan vara Nattskräck. Hans kusin Sara hade det när hon var liten. Fast det stämmer inte riktigt med hur det brukar beskrivas.Här kan ni läsa om det om ni inte vet vad det är: http://www.eckerberg.se/nattskrack.html Efter kanske en kvart kunde han öppna ögonen. Sedan tog det lång tid att få honom att somna om. Jag fick läsa saga, leta lillnalle och prata, och det tog säkert 1 ½ timme innan han slutade sno runt och kom till ro.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Vilka härliga bilder på Viggo och Klara! Kul att se alla era vänner också – känner igen några. Jag misstänker att Viggos beteende utlösts av att han var så trött och upplevt så mycket. Det berättas att jag gick i sömnen vid flera tillfällen när jag var liten och gjorde då märkliga saker – det hände oftast när jag hade varit med om något utöver det vanliga. Själv har jag inget minne av det.

    Comment by Kristina S — 2005-12-05 11:39 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^