Kalendrarna och fina amaryllisen

5 december 2005 9:44 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Viggos kalender

Viggos kalender. Den köpte jag på Tradera för något år sedan.

Klaras kalender

Klaras kalender. Den här är egentligen min från när jag var liten. Matti och Anna har likadana. Mormor Anna-Brita gjorde dem till oss. Lägg märke till att jag någon gång i barndomen har skrivit ett stort K med blyerts på den. Det är inte så smart att låta numreringen gå så här. När hälften av paketen är öppnade finns bara paket på högra sidan, och kalendern hänger jättesnett. Bättre som på Klaras kalender.

Amaryllis

Fina amaryllisen som jag köpte lök till på Botaniska trädgården i Göteborg. Det var Viggo som valde sort, och den är ju jättefint vit med lime i mitten.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Jättefina kalendrar. Läste om din tidsstress för att få dem färdiga. Kan man hjälpa till nästa år genom att skicka lämpligt antal paket med lämpligt innehåll? Din ”märkning” av kalendern stämmer i bra för Klara. Amaryllisen är jättevacker. Färgvalet i linje med famorssysters favoritfärger – vitt och lime.

  Comment by Kristina S — 2005-12-05 11:27 #

 2. Vi hade ju tre kalendrar att förse med små paket, och jag minns fortfarande vilket helsike det var att först hitta på vad det skulle vara och sen slå in och hänga upp alla paketen. Under någon period körde vi med principen sak varannan dag och godis var annan dag. Kom i håg att det kommer att bli allt mer komplicerat – barnen kommer så småningom upp i åldrar, där de inte långre blir lyckliga av att få en penna.

  Amaryllisen är verkligen fin. Vi var och hälsade på Matti och Karin i årsta i går och hade med ett par amaryllisar i vardande (och några av mammas inläggningar från öregrund) som present. Till lunch fick vi delikat soppa med räkor och lax, kryddad bland annat med saffran.

  När vi kom hem till Uppsala, gick vi direkt till Filmstaden och köpte biljetter till ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” och åt, i avvaktan på att filmen skulle börja, middag på en asiatisk krog på Drottninggatan. Filmen, som ju bygger på en bok av Håkan Nesser, var klart sevärd.

  I morse var jag på Hjärt- och lungmottagningen på Akademiska och tog bland annat blodprover och EKG. Efter EKGn frågade jag damen som hade genomfört den: ”är jag vid liv?”. Hon svarade ja, och stärkt av detta svar promenerade jag hem.

  Comment by Enn Kokk — 2005-12-05 12:04 #

 3. Jag tycker egentligen att det är jättekul att hitta på presenter till kalendrarna och att slå in paket. Slå in paketen kan man ju göra samtidigt som man lyssnar på radio eller ser på TV. Det råkade bara sammanfalla litet tokigt med en vecka med extra mycket att göra med ansvar för Drogforum och Våra Gårdars FS.

  Comment by Kerstin — 2005-12-05 12:39 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^